Sport

2014.01.27. 18:15

Sakk egyéni diákolimpiai döntő

Székesfehérvár - A Szent Imre Általános Iskola adott otthont a városi sakk egyéni amatőr diákolimpia (értékszámmal nem rendelkezők) sakkversenyének. Összesen 7 iskola 59 versenyzője vett részt a viadalon.

Matók János

 

Klári néni, Peresztegi Nagy Róbertné (hátul, balra) másfél éve eredményesen oktat az iskolában (Fotó: FMH Illusztráció/Tósoki Attila)

A résztvevő tanintézmények Ciszterci Szent István Gimnázium, István Király Általános Iskola, Munkácsi Mihály Általános Iskola, Németh László Általános Iskola, Széna Téri Általános Iskola, Táncsics Mihály Általános Iskola, és a Szent Imre Általános Iskola diákjait a házigazdk részéről Csák Lajos igazgató köszöntötte, majd megnyitotta a versenyt.

A viadalt a fiúknál mind a négy korcsoportban (I. kcs.:1-2. osztály, II. kcs.: 3-4. oszt., III.kcs.: 5-6.oszt., IV.kcs.: 7-8. oszt.) számítógépes sorsolással, svájci rendszerben bonyolították le, amíg a lányoknál a négy korcsoport körmérkőzéses formában döntötte el a helyezéseket.

Az egyes korcsoportok városi sakk amatőr diákolimpia bajnokai: I. kcs.: Szabó Lili, és Kun Bálint (Németh László Ált Iskola). II. kcs.: Leipold Zóra, és Bernáth Bence (Németh László Ált Iskola). III.kcs.: Schubert Fanni (Szent Imre Ált. Iskola), és Henyec Tamás (István Király Ált Iskola). IV. kcs.: Horváth Gergő (Németh László Ált Iskola), és Böröcz Bianka (Szent Imre Ált. Iskola).

Az iskolákat érmek szerint összesítve első helyen a Németh László Ált Iskola, második helyen a Szent Imre Ált. Iskola, amíg a harmadik helyen a István Király Ált Iskola végzett. A Szent Imrében sakk-órákat tartó Peresztegi Nagy Róbertné Klári néni nagyon büszke tanítványaira, hiszen mindössze másfél éve foglalkozik az iskolában a gyerekekkel, de a városi iskolák közötti rangsorban, a versenyek alapján a Szent Imre már az igen előkelő második helyre került. Külön öröm az iskolának az a tény is, hogy az eredményeik alapján a megyei diákolimpián is részt tudnak venni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!