Sport

2014.01.15. 14:00

Három napos lesz a dunaújvárosi futballünnep

Dunaújváros - Péntektől vasárnapig kerül megrendezésre a dunaújvárosi sportcsarnokban a XII. Carissa Kupa pénzdíjas kispályás teremlabdarúgó-torna.

Bobory Balázs

"A mennyei kapu. "

A tornát rendező Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség ezzel a szlogennel hirdeti a 12. alkalommal kiírt Carissa Kupát, amely mára Magyarország egyik legszínvonalasabb futballtornája lett, köszönhetően a 600 ezer forintos összdíjazásnak, illetve annak, hogy már második éve nem az Arany János Iskola, hanem a sportcsarnok ad otthont az eseménynek.

Ez az esztendő is a fejlődést mutatja, hiszen immár 32 csapat nevezését tudták elfogadni a szervezők, a torna pedig kettőről három naposra bővült, az A- és B-csoport küzdelmeire már pénteken, 17 órától sor kerül.

A legjobb dunaújvárosi csapatok mellett (Karmacsi, Csövesek, Háromkirályok, Füredi Panzió 09) magyar futsalválogatottak egész sora érkezhet különböző csapatokba a fővárosból, ebből a szempontból érdemes lesz figyelni a Miller Pubra, a Dunaferr Vasasra, vagy éppen a Káta GSM-re. Természetesen ott lesz a mezőnyben a címvédő Döcös, amely jelenleg az Alba Liga éllovasa és tavaly a Csövesek ellen büntetők után tudta elhódítani a trófeát.

A kiírás szerint a 8 csoportból az első kettő jut a főágra, vasárnap reggel 8-tól már egyenes kieséses rendszerben küzdenek az együttesek. A 8 csoportharmadikra várnak a vígaszág küzdelmei, vagyis a legtöbb együttes végigfutballozhatja a hétvégét.

Somogyi Szabolcsék (balról az első) a Döcössel egy éve büntetőrúgások után nyertek  (Fotó: Vohlmann György)

Megszoktuk már, hogy a a Carissa Kupa jótékony célokat is próbál szolgálni, ez ezúttal sem lesz másként, Válasszuk az egészséget szlogennel a DLSZ gyűjtést szervez a Szent Pantaleon Kórház számára, amely egy új CT-gépet szeretne vásárolni. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a 2013-ban elnyert Dunaújvárosért díj anyagi elismerését azaz 200 ezer forintot törzstőkeként felajánlott, így már el is kezdődött a jótékonysági akció. Természetesen cégek, vállalkozók, vállalatok, magánszemélyek vagyis bárki hozzájárulhat ahhoz, hogy a kórház régi álma megvalósuljon. Lesz lehetőség a XII. Carissa Kupa helyszínén, a Dunaújváros Sportcsarnokban is adakozni a kihelyezett gyűjtőládába.

Lesz tombolasorsolás is, a fődíj egy kétszemélyes olaszországi utazás az AC Milan valamelyik mérkőzésére. A szervezők a tombolajegyek eladásából befolyt összeget szintén a CT-gép megvásárlásához ajánlják fel.

Lesznek gálamérkőzések is, a másodosztályú dunaújvárosi futsalcsapat például az élvonal egyik legjobb együttesét, a Dunakeszit látja vendégül. Bemutatkoznak a dunaújvárosi utánpótlás legügyesebb gyerekei, akiknek biztosan nagy élmény lesz sok néző előtt futballozni.

Úgy tűnik, újra minden adott egy remek futballhétvégéhez, remélhetőleg sokan lesznek a sportcsarnokban.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!