Sport

2013.12.30. 20:40

Újra vágtattak a Zebrák

Véget ért a hagyományos, Videoton Baráti Kör által szervezett két ünnep közötti futballgála, a szurkolók ezúttal is megtöltötték a VOK csarnokát.

Káldor András

Színvonalas volt a torna, ez nem vitás...

Ezt abból is le lehetett mérni, hogy már a nyolcaddöntőkben vérre menő csaták zajlottak a parketten, a legjobb tizenhat között nem is volt talán olyan együttes, amely kilógott volna a mezőnyből. Már délelőtt szoros csaták vívtak a gárdák, a legnagyobb meglepetést az Erdélyből érkezett Szentegyházi Vasas okozta, amely 5-1-re győzte le a Magasföldi Józseffel, Horváth Gáborral, Gosztonyi Andrással felálló Villanegra együttesét.

Korábbi Vidi-játékosokból a későbbiekben sem volt hiány, csak már gálamérkőzés keretében léptek parkettre a legendák, az UEFA-csapatot Disztl Péter és Szabó József képviselte, szerelést húzott még többek között Mitring István, Vajda Gusztáv, Dvéri Zsolt, Tiber Krisztián és Tiber László is. A maiakat Szolnoki Roland, Kleinheisler László és a Zsótér Donát képviselte. Meglepetésre döntetlenre végződött a bulimérkőzés...

Jöhettek a negyeddöntők, amely rögtön egy presztízsmeccsével kezdődött, amely sokak szerint a finálénak is beillett volna. A címvédő Fehérvár Futsal az Alba Liga listavezetőjével, a Döcössel találkozott. A futsalosok gyorsan 2-0-ás vezetést szereztek, ám még az első félidőben szépített az ellenfél, amely végignyomta a második játékrészt, de a hajrában egy üres kapus gól megpecsételte a sorsát.

A Felcsúti Kaszások és a Boiron Homeopátia alakulataiban sok Puskás akademista jutott lehetőséghez. Nem meglepő, hogy hatalmasat küzdöttek a felek a négybe jutásért, ez büntetőlövések után a Boironnak sikerült.

A többszörös győztes fővárosi Zebrák kiütötték az elfáradó Szentegyházi Vasast, míg a negyedik negyeddöntőben a dunaújvárosi Csövesek is viszonylag magabiztosan verték a Válasz FC-t.

A hagyományos Botos István Vándorkupáért a Videoton ifjúsági vegyescsapatai küzdöttek meg, sikerült szórakoztani a közönséget.

A torna elődöntőjében a címvédő Fehérvár Futsal-Dávid Kiss Kft. csapata a Zebrák együttesével találkozott. A fővárosiak Lászka Balázs jutottak előnyhöz, ezt aztán Kaszás Kornél nagyszerű ballábas, felsősarkos bombája még kiegyenlítette. A folytatásban azonban Németh Péter hintába ültett Gál Dánielt és kilőtte a bal alsó sarkot, ez már a fekete-fehérek sikerét jelentette.

A másik ág összecsapásán kiderült, hogy az idei kiírásban nem lesz fehérvári gárda a fináléban. A dunaújvárosi Csövesek különösebb megerőltetés nélkül 8-3-as győzelmet arattak a Boiron Homeopátia ellen.

- Erős, és szervezett a torna, fokozatosan lendültünk játékba - mondta Salamon Miklós a Dunaferr egykori válogatottja, aki csapata további esélyeiről már nem szívesen nyilatkozott.

A döntő, illetve a 3. helyért lejátszott mérkőzések előtt közéleti gálamérkőzést iktattak a szervezők a programba. A Fehéreknél Disztl Péter állt a kapuban, a mezőnyben, pedig többek között Bencsik István az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának elnöke, Bobory Balázs, a Fejér Megyei Hírlap újságírója, Tóth István, az Alba Volán SC társelnöke, Juhász László, a torna szervezőbizottságának vezetője, valamint Góbi Henrik, az Alba Fehérvár edzője lépett pályára. A túloldalon a Piros-Kék együttesben Szabó Krisztián nemzetközi sakk nagymester, Szili Csaba a Vörösmarty Általános Iskola igazgatója, Tóth Richárd a Varkocs Boksz Club vezetője kapott helyet. A találkozón nem bírtak egymással a felek, 4-4-et játszottak.

A bronzmeccsen nem született döntés a rendes játékidőben, így büntető rúgásokra került sor. A Fehérvár nyert a Boiron ellen és 3. lett.

Ezt követően került sor az Alba Liga válogatottjainak gálameccsére, ahol a Pirosak csapatvezetője Fábián József volt, míg Kékeket Bobory Balázs irányította. Jó iramú mérkőzésen nem született döntés, 1-1 lett a vége.

A finálét a Zebrák 2-0-ra nyerték a Csövesek ellen. A legjobb kapus: Wittner Máté (Boiron). Mezőnyjátékos: Németh Péter (Zebrák). Gólkirály: Czár Tibor (Csövesek).




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!