Sport

2013.12.05. 17:50

Bunyó: a fehérvári érmek már biztosak

A felnőtt ökölvívó országos bajnokságon a Varkocs György Box Club három versenyzője, és a Fehérvári Vasas SC bunyósa, Hegyi Barnabás is már biztos érmes.

Matók János

Még szerdán éjjel lépett ringbe a +91 kilósoknál a Varkocs színeiben, a négy év kihagyás után visszatérő Jerausek Zoltán, aki 2-1-es pontozással kikapott a tavalyi ob-n 3. helyezett Nagy Lászlótól, így kiesett. Csütörtökön viszont klubtársai, Túrós Arnold vezetőedző tanítványai parádéztak: a 60 kilósoknál Szinável Sándor 3-0 arányú pontozással győzött a válogatott 2. számú versenyzője, Fodor Milán ellen, amíg Márton Balázs már az első menetben kiütötte Karsai Kis Gábort (Hranek BC). A 64 kilósoknál Birkés Árpád a hazai pályán szereplő, ezért a némileg esélyesebbnek is számító győri Sárközi Attilát győzte le 2-1 arányú pontozással. Fenti eredmények azt jelentik, hogy a Varkocs GyBC minimum 3 bronzérmet már szerzett az ob-n. A döntőbe jutásért Márton az Eb-bronzérmes, londoni olimpikon Varga Miklóssal, Szinável Hinger Gáborral (Hajdúsámson), Birkés a tavalyi bajnok Vadász Andrással csap össze. A Fehérvári Vasas SC 75 kilós bunyósa, Hegyi Barnabás 3-0-ra nyert a miskolci Sélei Áron ellen, így már ő is biztos bronzérmes, a döntőért az olimpiai 5. Harcsa lesz az ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!