Sport

2013.11.30. 21:02

Most nem sikerült felállni a hátrányból

A fehérvári jégkorongozók szombat este vereséget szenvedtek a Dornbirn otthonában.

Bobory Balázs

Pénteken háromgólos hátrányból sikerült fordítania a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-csapatának Innsbruckban, szombaton ez a bravúr a Dornbirner EC otthonában már nem sikerült.

Dornbirner EC–Sapa Fehérvár AV19
5:3 (2:0, 2:1, 1:2).

Dornbirn, 1400 néző. Vezette: Dremelj, Warschaw, Cerne, Widmann.Dornbirn: Dennis – D’Aversa, Oraze, Aquino 1, Arniel (1), Mink (2) – Magnan-Grenier, Plante (1), D’Alvise 2, Sonne (1), Grabher Meier (1) – Montgomery (1), Lembacher 1, Petrik, Jarrett, Mai-ritsch 1 – Putnik, Feichtner, Haußle. Vezetőedző: Dave MacQueen. Fehérvár: Bálizs – Jackman, Sertich, Banham, Sarauer, Yellow Horn – Szirányi, Tokaji (1), Mihály (1), Sikorcin 3, Kovács Cs. (1) – Pozsgai (1), Varga A. (1), Benk, Naglich, Magosi – Hetényi P., Kiss D., Kocsis, Erdély, Vincze. Vezetőedző: Marty Raymond. 
Kiállítások: 14, illetve 4 perc.


Kovács Csabáék (jobbra) újra nagy hátrányt szedtek össze (Fotó: Koppán Viktor)



– Ott akarjuk folytatni, ahol pénteken Innsbruckban abbahagytuk. A Dornbirn pihentebb lesz nálunk, hiszen nem játszott, várhatóan nyomás alatt akar majd minket tartani a mérkőzés elején. Ellen kell állnunk, mindenképpen jobb meccskezdetre van szükségünk, mint az Inns-bruck ellen – mondta Frank Banham, a Sapa csatára a Dornbirn elleni csata előtt. A fehérváriaknak volt miben reménykedniük, hiszen lelkileg rengeteg erőt adhatott az előző napi fordítás, ráadásul újra jégre léphetett a ponterős Adam Naglich. A mérkőzés elejével nem is volt baj, nagy tempó mellett kevés helyzet akadt a felek előtt. Első emberelőnyét elpuskázta a fehérvári gárda, aztán a másodiknál még rosszabbul járt, hiszen egy eladott koronggal Mairitsch lépett meg és megszerezte a vezetést a 13. percben a Dornbirnnak.

Ez megfogta a vendégeket, a 16. percben D’Alvise kettőre növelte a házigazdák előnyét. A második harmad sem hozott fordulatot, frisebb volt a DEC és újabb két találatot ért el D’Alvise és Aquino révén. Közte szerencsére Sikorcin szépített, de nem tudhattuk, hogy a záró harmadban ez mire lesz elég, lehet-e alap egy újabb csodálatos fordításhoz?Ezúttal az osztrákok nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból, rögtön a harmadik harmad elején Lembacher 5:1-re módosította az eredményt. A 48. percben emberelőnyben kozmetikázott a Fehérvár, Sikorcin megszerezte második gólját is, így kezdődött az utolsó tíz perc. Ment, hajtott a Volán, Sikorcinnak jó estéje volt, hiszen harmadik gólját is meglőtte, 5:3, de pontot nem szerzett a Volán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!