Sport

2013.10.03. 07:10

Fogathajtó finálé Cecén

Cece - A bajnokavatási ceremóniára nyitott ék alakban sorakoztak fel a fogatok, középen várakozott az első hat helyezett. Befejeződött a megyei kettesfogathajtó bajnokság idei szezonja.

V. Varga József

Amint már beszámoltunk róla, a Fejér megyei bajnokságot a kálozi színekben versenyző Vida Károly nyerte imponáló fölénnyel. Második lett a mezőszilasi Semjén Attila, harmadik a sárbogárdi Tóth Roxána. Őket követte sorrendben a seregélyesi Ihász Béla, a nagylóki Kiss Olga és szintén Seregélyesről ifjú Ihász Béla. Az összesítésbe a legjobb kilenc verseny ponteredményét számították be.

A ló iránti szeretet, a fogathajtás vonzalma fertőző, apáról fiúra, sőt apáról lányra száll. Példa erre az idei szezon is, gondoljunk csak a szilasi Semjén családra, az idősebb és ifjabb Attilára, a seregélyesi Ihászokra, vagy a bogárdi Tóth családra, Imrére és Roxánára. A hajtók és segédhajtók közötti hozzátartozói viszonyokat most nem is firtatva.

Megérdemli a Karcsi! - nyugtázta méltó büszkeséggel egész szezonbeli teljesítményét a bogárdi illetőségű hajtó családja és a népes szurkolósereg, akik mindegyik versenyre elkísérték földijüket. Való igaz.

A sportsikert egy másfajta öröm, illetve várakozás kíséri mostanában: Karcsi és felesége, Annamária gyermeket vár. Ancsit ezért is nem láthattuk az utóbbi hónapokban segédhajtóként férje mögött a hintón. A fiatal házaspár esküvőjéről lapunk is tudósított tavaly áprilisban, a baba érkezéséről is beszámolunk.

A szeles, borongós, napsütéses, esős időben izgalmasan alakult a cecei verseny. Mindenképpen ki kell emelnünk, hogy akadályhajtásban a sárszentmihályi illetőségű, kálozi színekben versenyző, már nem sihederkorú Bokor László diadalmaskodott, háromszor is hibapont nélkül teljesítette a pályát.

A tavalyi és tavalyelőtti megyei bajnok, a Sárbogárdi Lovas Egyesület versenyzője, a ráckevei Taligás Menyhért az idén új lovakat hajtott a selybák között. A bajnokság végén betegségével is meg kellett küzdenie - mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk neki a fogatsportot szeretők népes táborával egyetemben.

A díjakat, a megyei bajnokság érmeit - a nézők tapsa kíséretében - Varga Gábor országgyűlési képviselő, illetve két fogathajtó szakági elnök, a Fejér megyei Gosztola Gábor és a Somogy megyei Kollár Károly, valamint Nagy Imre versenybíró adta át.

A nap végére az is kiderült, hogy az október 12-ei zsanai kettesfogathajtó országos döntőn megyénket Vida Károly, Tóth Roxána és (Semjén Attila visszalépése miatt) Ihász Béla képviseli.

 

A bajnoki viadalt a Cecei Lovas Egyesület és az önkormányzat jegyezte, a versenyigazgató tisztét Varga Gábor polgármester, országgyűlési képviselő töltötte be, a versenybíróság elnökeként Gosztola Gábor, a megyei fogathajtó szakág vezetője tevékenykedett. Bemutatót tartott Érsek Anett egyes pónifogatával, az ifjú vajtai hölgy az idén nyáron, Szilvásváradon Európa-bajnoki címet szerzett. Az értő közönség Penzer Lászlót is köszönthette a selybák között, a seregélyesi hajtó megyénk jelenleg egyetlen A-kategóriás versenyzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!