Sport

2013.10.26. 19:40

Férfi kosárlabda NB I.: Fájdalmas eredmény

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 5. fordulójában elszenvedte második vereségét a címvédő Alba Fehérvár csapata. A Kaposvár a 4. negyedben nyerte meg az összecsapást.

Matók János

Kaposvári KK–Alba Fehérvár 92:83 (18:17, 23:24, 17:25, 34:17).


Kaposvári Városi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Vígh, Török, Boros.Kaposvári KK: Hinnant 8, FODOR 10, Puljko 17/9, HENDLEIN 21/3, CHISM 12/3, csere: JANCSIKIN 20/12, Kiss K. 2, Kovács 2. Vezető-edző: Fekete Ádám.Alba Fehérvár: Szanati 2, MOORE 22/9, Supola 7, Tóth P. 12, Juhos 4, csere: Kemp 11, SOMOGYI 13, Hobbs 6/3, Tóth P. 4, Olah 2. Vezetőedző: Carlos Frade.Kipontozódott: Chism (39. perc), illetve Kemp (39. perc).

Az Európa Kupában az orosz Novgorod és a görög PAOK Szaloniki, közéjük beékelve a magyar bajnokin a Körmendtől elszenvedett veresége után, zsinórban immár a negyedik mérkőzésén kapott ki a bajnoki címvédő Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabdacsapata. Ezúttal a bajnokság 5. fordulójában, idegenben a Kaposvár tört borsot a fehérváriak orra alá.


Az Alba Fehérvár centere, Somogyi (fehérben) 13 pontot dobott (Fotó: Koppán Viktor)



Ez nem a legjobb előjel az újabb, kedd esti Európa Kupa-találkozó előtt, amikor is az ukrán Himik Juzsnij lesz az ellenfél a Veszprém Arénában. Visz-szatérve Kaposvárra, a vendéglátót szemlátomást feldobta az a tény, hogy a 4. fordulóban végre megszerezte első győzelmét. Amit most a második követett, s ebből nagy részt vállalt magára a két exfehérvári kosaras, Hendlein és Chism. 

Az első két negyed kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól, így a nagyszünetre 41:41-es állással tértek pihenőre a felek. Aztán nagyon úgy tűnt, hogy az Alba behúzza a mérkőzést, hiszen a 3. negyed végére 8 ponttal meglépett a Kaposvártól. Ám sajnos a mérkőzés lefújása után a hazai szurkolók örülhettek boldogan.

Mert Fodorék nem hagyták elúszni a hajót s a bajnok után lódultak. Az utolsó játékrészben szinte minden összejött a hazai csapatnak. Puljko ekkor két, amíg Jancikin zsinórban három triplát is dobott. Ez utóbbi játékos második 3 pontos dobásával előbb kiegyenlített, 69:69-re módosult az állás, majd szinte azonnali triplája már azt jelentette, hogy a hazai csapat 72:69-re átvette a vezetéstm amelyet aztán a lefújás pillanatáig már meg is tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!