Sport

2013.10.07. 14:30

Egy coming out

A múlt hétvégi Budapest-ralin a Matók Ádám, Kecskeméti Balázs duó az első gyorsaságin kiesett, amíg a historic mezőnyben a Lévai Ferenc, Schweighardt Gábor páros kategória győztes lett.

Matók János

Hét év után rendezték meg ismét az autós Budapest-ralit, ahol a Matók Ádám, Kecskeméti Balázs (Honda Civic Type R3) duó az első gyorsasági szakasz 7. kilométerénél kiesett a versenyből. Ádám, a pilóta így emlékszik az esetre:

- A hétvégi verseny nem sikerült a legfényesebben, de az esés hozzá tartozik a sportunkhoz, valamint az is, hogy elismerje az ember, ha hibázik. Mi történt? Egy nagyon hosszú, sima jobb beletörik egy jobb kettőbe, de szinte észre sem veszed a különbséget, mert egy 300 méter hosszú jobbosról beszélünk, aminek a vége 20 méter egyenes, és egy jobb négy. A hosszú egyenesben a jobb kettőhöz hatodik sebességi fokozattal érkeztünk. Elhangzott a navigátor szakmai utasítása, amikor elkezdett úszni a kocsi, ekkor ráléptem a fékre, majd adtam egy kicsi gázt, hogy kiegyenesedjen, de annyira gyorsan mentünk hogy már nem tudtam megállni, és csak az lebegett előttem, hogy a lehető legkevesebb kárral megússzuk a dolgot. Így hát kénytelen vagyok belátni, hogy én hibáztam. Utólag könnyű okoskodni, hogy mit kellett volna csinálni, de nem szeretnék, leszűrtem a tapasztalatokat, és előre nézünk - mondta a Tobak Team Hungary pilótája, Ádám.

A csapat másik fele, a Lévai Ferenc, Schweighardt Gábor duó a historic mezőnyben megnyerte első versenyét az új Opeljükkel, ami szép teljesítmény. A páros most hétvégén a San Marino-i Rally Legenden áll majd rajthoz.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!