Sport

2013.09.07. 15:55

Végre elkezdődik az EBEL-szezon

Szombaton, 17.30-kor, az osztrák Erd sporttárs a jégre ejti a pakkot Znojmóban és a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-csapatának a számára is elkezdődik az Erste Bank Eishockey Liga.

Bobory Balázs

Buszra száll a csapat, buszra szállnak a drukkerek is. 

Vasárnap, az EBEL 1. fordulójában Znojmóban vár fellépés a Volán jégkorongozóira, a szurkolók pedig elkísérik kedvenceiket és vélhetően az ízletes cseh söröket is megkóstolják, hogy aztán legyen elég energia végigkiabálni a mérkőzést.

Kelleni fog a segítség Marty Raymond együttesének, hiszen a Znojmo remek felkészülés után várja a találkozót: mind a hat felkészülési mérkőzést sikerült megnyernie hazai környezetben.

- Készen állunk a bajnoki startra - mondta Jiri Reznar, a csehek mestere. - Voltak hibáink a felkészülés alatt, de tanultunk belőle. A saját harmadunkban sokkal biztonságosabban kell játszanunk. Néhány részleten finomítani fogunk, de ehhez idő szükséges. A tesztmérkőzések végeredménye nem számít, vasárnap viszont már fontos, hogy mire leszünk képesek.

A másik oldalon, a Sapa Fehérvár Av19-nél sem lehet sokat bosszankodni a felkészülési időszak mérlegén, a kék-fehérek mindössze egyszer kaptak ki, egy szerencsétlen mérkőzésen a lengyel első ligás Sanok verte Tokaji Viktorékat. Ellenben sikerült legyőzni az egyik ligariválist, az Olimpija Ljubljanát, illetve a svájci élvonalbeli Ambrí Piottát.

- Nem csak az eredmény miatt tetszett a játékunk - mondta Marty Raymond. - Fiatal jégkorongozók alkotják a keretünket, akik nagy kihívás előtt állnak, reméljük, megszolgálják a bizalmat. A játékosaim a hosszú felkészülési időszakot követően már nagyon várják az új szezont.Az első feladat nehéznek tűnik, mert a Znojmo a Graz mellett a legtöbbet fejlődött csapat. Természetesen ellenük is van tervünk, a lényeg, hogy fegyelmezettek legyünk és figyeljünk a részletekre.

Marty Raymond azt is elárulta, csak az utolsó edzés után dönti el, Bálizs Bence, vagy éppen Rajna Miklós kezdjen a kapuban. 

És hogy mi lehet a célja a Volánnak az előttünk álló szezonban? Természetesen idén is a rájátszásba jutás, ám ha ez nem sikerül, nem történik tragédia. A klubnál három éves koncepcióban gondolkodnak, ennyi idő alatt kell beépíteni azokat a tehetséges ifjakat, akik még jelenleg a junior-, illetve az ifiválogatott erősségei. A generációváltás bizonyosan zökkenőkkel jár, de a jelenlegi keret is elég erősnek tűnik, hogy bárkit elkapjon az EBEL-ben, főleg hazai pályán. Ha sikerül elkapni a fonalat, és a légiósok, valamint a magyar kulcsjátékosok hozzák azt, amit tudnak, akkor valós esély van eljutni a play-offig.

Az első lépést ehhez Znojmóban kell megtenni. A pakk 17.30-kor a jégre zuhan, megindulnak az Ördögök!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!