Sport

2013.09.13. 14:35

NB I: nem egy szokványos összecsapás lesz

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában, szombaton 16 órától a Diósgyőrt fogadja a Sóstói Stadionban a Puskás AFC. Nem egy szokványos mérkőzés lesz .

Matók János

A válogatott vb-selejtezői miatt két hétig szünetelt a bajnokság, s ezt az összes csapat igyekezett kihasználni. Mint a tabellán 15. helyezett Puskás Akadémia FC, amely csapat azt a Diósgyőrt fogadja Sóstón, ahol korábban Benczés Miklós volt a vezető-edző. Ebből kiindulva nem szokványos lesz a mérkőzés.

- Nem, számomra abszolút nem szokványos ez a mérkőzés, azon túl, hogy minden találkozón a 3 pont megszerzése a célunk. Azért nem szokványos, mert a családommal most is Miskolcon élünk, arról nem beszélve, hogy érzelmi szálak kötnek a Diósgyőrhöz - mondta Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője.

Benczés Miklós számára ez egy nem szokványos mérkőzés lesz


- Hiszen ott lettem a csapat szurkolójából előbb utánpótlás-, majd vezetőedző, és ez sem mindennapi történet. De természetesen nincs harag bennem, amiért menesztettek. A klubnál jelenleg is nagyon sok olyan ember dolgozik, akikkel a közös sikereket elértük. Ám most ezt félre teszem, hiszen csak a győzelem jár a fejünkben. A bajnoki szünet alatt elvégeztünk egy munkát, főleg a fizikai felkészülésen volt a hangsúly. Nekünk az a legfontosabb, hogy a Diósgyőr ellen nyerjünk, mert nincs időnk a halogatásra. Ez alól magamat, és a csapatot sem mentem fel.

Benczés a korábbi sérültekre, Aposztolopuloszra, Szakályra, Margiticsre, aztán Baracskaira, a beteg Nagyra nem számíthat, amíg a kapus Hajdúch már bevethető.

- A szünetben igyekeztem behozni a lemaradásomat, s úgy érzem, hogy már 70-80 százalékos állapotban vagyok. Hasznos volt ez a két hét, nagyon sokat melóztunk, a korábbiakhoz képest még jobban összecsiszolódtunk, és még jobban érezzük egymást, tudunk a másik fejével gondolkodni. Nekünk nincs mit számolgatnunk, az elfogadható eredmény csak a győzelem. Mindegy, hogy szép, vagy nem szép játékkal, de nyernünk kell. Bizakodó vagyok, s nagyon remélem, hogy a csapatból mindenki az - mondta határozottan Lencse László, a Puskás Akadémia FC támadója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!