Sport

2013.09.08. 19:06

Fehérvári Toldi-virtus az EBEL nyitányán

Két gólos sikert aratott a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-csapata az EBEL 1. fordulójában, a cseh Znojmo otthonában. Daliás, dicsőséges kezdés.

Bobory Balázs

HC Znojmo–Sapa Fehérvár AV19
2-4 (0-1, 2-1, 0-2)
Znojmo, 2420 néző. Vezette: Erd, Sporer, Hütter, Nagy.
Znojmo: Cech – Stach, Thomas, Blatny 1, Fiala, Jarusek – Pavlikovsky, Lattner, Prochazka, Podesva, Havlik (1) – Sova, Boruta, Beroun 1, Seda (1), Beranek (1) – Magovac, Müller, Kilnar, Bartos, Novak. Vezetőedző: Jiri Reznar. 
Fehérvár: Bálizs – Jackman 1, Pozsgai (2), Banham 1 (2), Sarauer 1, Yellow Horn (2) – Gawryletz, Kiss D., Mihály (1), Naglich 1, Kovács Cs. (1) – Hetényi, Tokaji, Benk, Sikorcin, Magosi – Szirányi, Orbán, Németh A., Nemes, Tóth G. Vezetőedző: Marty Raymond. Kiállítások: 10 illetve 16 perc. 

Huszonkét fehérvári „Toldi Miklós” korcsolyázott vasárnap a jégre, hogy megmérkőzzön a magabiztosságtól duzzadó cseh vitézekkel, csak ezúttal nem Buda volt a párbaj színhelye, hanem a HC Znojmo csarnoka. A Sapa Fehérvár AV19 játékosainak idegenben kellett erősnek, szervezettnek lennie, ráadásul olyan ellenfél várt a kék-fehérekre, amely a felkészülési időszakban sorra gyűjtötte a skalpokat és megizmosodva várta a liga magyar csapatát.


Frank Banham (balra) a Volán második gólját szerezte Znojmoban és sokat tett a sikerért (Fotó: Tósoki Attila)



Várta, talán túlságosan magabiztosan is. Az elsőm felvonást erőből nyerte a fehérvári alakulat, tizenhét lövés ment a hazai Jakub Cech kapujára, aki a 19. percig állta a sarat, ám Richard Jackman emberelőnyös találata őt is a padlóra vitte, 0-1.Talán még ideje sem volt a szünetben átbeszélni a cseheknek az első pofon fájdalmait, a második játékrész 25. másodpercében jött a második, Banham volt a tettes, 0-2.

Erősítettek is a csehek, sorozták a magyar kapuvédőt, Bálizs Bencét, aki Blatny és Beroun löketével szemben tehetetlen volt, 2-2. A harmadik menetre maradt a döntés... Magyar hőseposz kerekedett a történetből és drámai fordulatra sem volt szükség, mivel két frissen igazolt kanadai légiós, Andrew Sarauer és Adam Naglich olyan csapást mért a znojmoi harcosokra, akik végül két vállon végezték a fiatal magyar (és tengerentúli) vitézek ellen, 2-4. 

További eredmények, EBEL, 1. forduló: Dornbirn–Villach 3-6, Linz–Graz 2-0, Innzbruck–Bolzano 1-6, Vienna–Klagenfurt 4-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!