Sport

2013.09.24. 15:57

Elrajtolt az Alba Liga

A másod, és a harmadosztály küzdelmeivel elindultak az Alba Liga küzdelmei a Főnix Grundon, és a Tóvárosi Iskolában. Látszott, hogy ki voltak éhezve a csapatok a játékra, a két helyszínen összesen negyvenhat gól született.

Káldor András

A sportnak közösségépítő ereje van, ennek remek példáját láthattuk az Alba Liga II/A osztályának rajtjánál, ahol baráti társaságokból verbuválódó együttesek mérkőztek egymással, a játék szeretetéért. Az első találkozón a Fecskeparti Honfoglalók a VIT FC együttesével mérkőzött, és a kilátogatók már ez alatt a kétszer huszonöt perc alatt is sok, a jövőre nézve biztató megoldást láthattak a játékosoktól.


Kétségtelen, hogy a VIT FC hatalmas lendülettel kezdett, többször is kapujához szegezte ellenfelét, de ők hősiesen állták a rohamokat. Az első félidőben nem született gól, ám a történelmi első találat mégis a fecskepartiaké volt, és ez Simó János egyéni akciója révén a győzelmüket is jelentette. - Az országban egyedülálló szervezettségű bajnokságot indítottunk, ennek függvényében fogják majd más városok is átvenni az általunk elkezdett projektet. – mondta elégedetten Schneider Béla az MLSZ Fejér megyei igazgatója, aki tevékenyen segítette a csapatokat az első játéknapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!