Sport

2013.09.18. 13:20

Caneira pihen - A védő ügye még nem zárult le

Az MLSZ fegyelmi bizottsága két mérkőzésre eltiltotta Marco Caneirát, a Videoton futballistáját.

Bobory Balázs

A portugál védő vélhetően rendkívül csalódott és dühös lehetett a DVSC elleni 2-1-re elvesztett meccs után, hiszen berúgta az öltöző ajtaját. Az MLSZ fegyelmi bizottsága nem kegyelmezett és két mérkőzésre eltiltotta a játékost. Dr. Bérces László, a szövetség Fegyelmi Felügyelő Testületének elnöke, a Videoton korábbi első embere bekérte az ügy iratait.

- Nem láttam még a papírokat, de természetesen szeretnénk körüljárni, mi történt Debrecenben - mondta Bérces László. - Mint a testület elnökének, jogom van fellebbezni az ítélet ellen, de jelenleg még nem tudok véleményt mondani az ügyben.

Amely így folytatódik, ám halasztó érvény nincs, vagyis Marco Caneirának a Kecskemét elleni, szombat esti összecsapást mindenképpen ki kell hagynia.

Marco Caneira szombaton szinte bizonyosan nem lép pályára a Vidi soros bajnoki mérkőzésén (Fotó: Fási László)

Az ajtóberúgást több szemszögből is lehet elemezni. Természetesen egy sportember nem viselkedhet így, bármilyen vélt, vagy valós sérelem érte az összecsapáson. Nem biztos azonban, hogy egyből a futballtól kellene megfosztani a játékost, talán elegendő lehetett volna a pénzbírság, illetve az okozott kár megtérítése.

José Gomesnek, a Videoton vezetőedzőjének lényegében két bevethető belső védője maradt a keretben, hiszen az eltiltott Caneira mellett Juhász Roland sérült és még hosszú hetekig pihennie kell. Paulo Vinícius mellett így minden bizonnyal az átigazolási időszak végén érkezett Gyepes Gábor juthat szerephez, aki eddig csak Ligakupa-mérkőzésen jutott szóhoz a Videoton színeiben.

A Vidire szombaton elvileg kötelező feladat vár, a 20 órakor kezdődő összecsapáson az a Kecskemét lesz az ellenfél, amelynek kispadján az ősfehérvári Bekő Balázs ül. Nem lesz könnyű ez a feladat sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!