Sport

2013.09.27. 17:20

Gyepes: Nyerni kell Pápán, mindegy hogyan

Szombaton, 14 órától a Lombard Pápa vendége lesz a Videoton FC az NB I-es labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában. A piros-kékek kezdőcsapatában minden bizonnyal ismét ott lesz Gyepes Gábor is.

Bobory Balázs

Augusztus 6-án Szekeres Adriánt kölcsönadta a Videoton a Puskás Akadémiának. Augusztus 25-én Juhász Roland térdszalag-sérülést szenvedett a Győr elleni bajnokin és több hétre kidőlt.

Két momentum, amely fontossá vált Gyepes Gábor életében. A 26-szoros válogatott védő az elmúlt szezonban már-már méltatlan körülmények között futballozott az angol harmadosztályú, csődhelyzetbe jutó Portsmouthban, majd a nyáron várt a számára kedvező lehetőségre. Az esélyt a Vidinél kapta meg.

Gyepes Gábor (a kép jobb szélén) pontrúgások után az ellenfél kapuja előtt is veszélyes lehet Fotó: vidi.hu

– A sors úgy hozta, hogy egy sérülés miatt kerültem a klubhoz, aztán Marco Caneira eltiltása miatt a múlt héten a kezdőcsapatba – kezdte Gyepes Gábor.. – Tisztában vagyok a helyzetemmel, mint minden játékos, én is teljes erőmmel azért dolgozom, hogy eredményesek legyünk és jól teljesítsek. Ha megy a játék, akkor élvezem a futballt és a csapat is profitál belőle, a szakmai stábnak pedig van merítési lehetősége. Készen állok a bevetésre.

Az utolsó kijelentés a múlt heti, Kecskemét elleni meccsen igazolást nyert, a belső védő a piros-kékek egyik legjobbja volt.

– Örültem, hogy nyertünk és nem kaptunk gólt, de el kell ismerni, döcögött a játékunk – folytatta Gyepes. – Nehéz volt a Kecskemét ellen, a vendégek csak túl akarták élni a 90 percet, de pont ezek a győzelmek a legfontosabbak. Olyan meccset nyertünk meg, amelyen nem játszottunk jól. Örülök, hogy pályára léphettem, de volt már ennél nehezebb feladatom is.

A kérdés adja magát: a Pápa otthonában komolyabb kihívásra számít?

– Szombati ellenfelünk ebben a szezonban jobban futballozik és eredményesebb, mint az elmúlt években, biztos vagyok benne, hogy nehéz dolgunk lesz. Egyúttal úgy gondolom, talán valamivel több területünk lesz támadni, hiszen a Pápa is támadófutballra törekszik. Vezetjük a tabellát, a pályán ki kell domborítani a két csapat közti különbséget. Nyernünk kell, az már csak másodlagos kérdés, hogy hogyan – zárta szavait Gyepes Gábor.

A Videotonban Juhász Roland és Kovács István sérülés, Marco Caneira eltiltás miatt nem szerepelhet.

A fehérváriak várható összeállítása: Calatyud – Szolnoki, Gyepes, Vinícius, Stopira – V. Gomes, Sándor Gy. – Álvarez, Kleinheisler, Gyurcsó – Nikolics N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!