Sport

2013.08.13. 12:40

Tokaji és Kovács a Sapa új csapatáról

Szombaton átesett a tűzkeresztségen a SAPA Fehérvár AV 19 csapata, a nyár folyamán újjászervezett gárda lejátszotta első felkészülési mérkőzését. Az Érsekújvár elleni 6-1-es győzelmük egyszersmind azt is jelenti, hogy biztató volt a kezdet, kérdés, hogy a főszereplők hogyan látják mindezt.

Káldor András

Az évről évre változó keretben a 35 esztendős Tokaji Viktor a csapat kapitánya, valamint a 29 éves Kovács Csaba képviselik az állandóságot, a bekk immár hetedik, míg a szélső tizenkettedik szezonját kezdte meg a kék-fehéreknél.

Tokaji bizakodóan nyilatkozott, ám azért látja azt, hogy még rengeteg feladat vár a társaságra a szeptember 8-i bajnoki rajt előtt. Mindjárt itt is van az első állomás, hiszen a hétvégén, Brassóban négyes tornán lépnek jégre.

Tokaji Viktor, a Sapa csapatkapitánya

- Még nagyon az elején járunk, feltétlenül kell az önbizalom az új csapatnak, és erre kiváló alkalom volt az ez a győzelem. Kétségtelen, hogy a tavalyihoz viszonyítva lényegesen fiatalabb a csapat, így más a struktúrája, a felépítése. Új edzőt kaptunk, akinek más az elképzelése, és a taktika is ezzel változik. A csapatépítéssel még nem mondanám, hogy készen vagyunk, de a legfontosabb, hogy mindenki egy oldalon van. Úgy érzem jó csapat van kialakulóban, jó lesz a gárda kohéziója. Nekünk, öregeknek át kell adni a tudásunkat az ifjaknak, és segíteni kell őket úszni ebben a mély vízben. Nem érzem magam öregnek, sőt a sok fiatal között talán még én is visszafiatalodom. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ez a fiatalítás lesz az elsődleges szempontja ennek a szezonnak, és mindenképpen arra törekszünk, hogy odaérjünk a play-offba. Nem lesz könnyű, hiszen a többi csapat is erősített – hangsúlyozta a 210-szeres válogatott kapitány.

- Azért a helyén kell értékelni az első győzelmet, persze örülünk annak, hogy a szurkolói fesztivál lezárásaként tudtunk jó eredményt elérni - figyelmeztetett Kovács Csaba. - Még az ellenfél sem volt ugyan topformában, úgyhogy szerényen, és keményen kell tovább dolgoznunk. A ligában sokkal nehezebb dolgunk lesz ennél. Az biztos, hogy arra jók ezek a mérkőzések, hogy az edzések monotonságát megtörjék, jól is esett a játék. Sokat edzettünk, látszik, hogy nehéz a meleg miatt a jég, jobban elfáradnak a játékosok. Látszik, hogy nem mi leszünk a legtapasztaltabb csapat a bajnokságban, de én abban bízom, hogy minden meccsen ki tudunk adni magunkból százhúsz százalékot! A lényeg, hogy elképesztően küzdős csapat legyünk, aki ellen nehéz lesz játszani. Nagyon vártam a szezonkezdetet, amikor megtudtam, hogy milyen fiatal csapatunk lesz. Jó látni feltörekvő, új arcokat, akiknek sokat kell segítenünk, hogy az elérjék az EBEL szintjét. Tehetségesek, ügyesek, és élvezik ezt a lehetőséget. Reméljük, hogy minél jobban élni fognak vele! – vélte a 133-szoros válogatott támadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!