Sport

2013.08.06. 22:00

Labdarúgó megye I - Akadt jövés-menés a csapatoknál

Fejér megye - Másfél hét múlva elrajtol a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. Az átigazolási időszak lezárultát követően négyrészes sorozatban nézünk körbe, mely csapatok, hogy erősítettek, esetleg gyengültek meg.

Matók János

Augusztus 17-én, szombaton 17 órakor három mérkőzéssel kezdődnek meg a Road Masters megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 2013/2014-es szezonjának küzdelmei. Sorozatunk első négy szereplője az előző pontvadászat első négy helyezettje, azaz a Velence, a Sárosd, a Martonvásár és az Iváncsa.

Kezdjük a bajnokkal, azaz a tópartiakkal, akik imponáló magabiztossággal szerezték meg a mögöttünk álló idényben az aranyérmet. Nos, a sikergárda nem maradt teljesen együtt, sokan választottak magukat új állomáshelyet. Somogyi Szabolcs Sárosdra igazolt, Katona Lajost visszarendelte a Csákvár, Kadlecsik Tibor pedig Csókakőn képzeli el a folytatást. Búcsút intett a csapatnak a Tordasra igazoló Bakos László és a fővárosba költöző Matócza Dániel. A távozókat pótolni kellett, Pavlik József együtteséhez Gárdonyból érkezett Király Péter és Barsch Gábor, Iváncsáról pedig Molnár Viktor. Szűkebb lesz a mozgástere Pavlik József edzőnek, de a Velence így is bajnokesélyesnek számít a mezőnyben.

Sárosd-Velence labdarúgó mérkőzés

Sárosdon az állandóság a jelszó, most is csak néhány poszton lesz változás, a csapat magja együtt maradt. Elment Abára Egerszegi Zoltán, Zách Tamás pedig tanulmányai miatt Győr-Moson-Sopron megyébe, Ménfőcsanakra igazolt. Minőségi igazolás a Velencéről érkező Somogyi Szabolcs. A Sárosd ismét dobogóesélyes lehet, de csak akkor, ha elkerülik a keretet a sérülések, Horváth Zoltánnak elég kicsi a merítési lehetősége. Ha a kulcsemberek közül valaki huzamosabb időre kiesik, máris sebezhetővé válhat az együttes.

A Martonvásár rendkívül sikeres szezont tudhat maga mögött, a bajnoki bronzérmes keretéből nem is távozott meghatározó futballista, az öltözői hangulat jó, sok a saját nevelés. Sőt, a keretet sikerült megerősíteni a megye II-ben szép eredményt elérő Gyúró legjobb játékosaival, Neuvert Sándorral, Cseprekál Gáborral. Visszatért a korábbi NB III-as csapat egyik alapembere, Lehoczky Zoltán, aki legutóbb Ercsiben játszott, de munkája tavasszal külföldre szólította.

A Martonvásárral a következő szezonban is számolni kell, Patkós Csaba remek érzékkel hozza ki a maximumot a keze alatt dolgozó játékosokból, a megyei futballt ismerők tudják, a martoniak ellen soha nem kellemes pályára lépni. Úgy tűnik, ez a közeljövőben is így marad...

Sorozatunk első részének utolsó tagja az a csapat, amely tavaly megnyerte a megyei I. osztályt, legutóbb viszont lemaradt a dobogóról.

Iváncsán minden bizonnyal nagy csalódásként élték meg az előző szezonbeli szereplést, négy edző próbálta a bajnokság során kihúzni a csapat sárba ragadt szekerét. Az utolsó, Miskovicz Bálint egy átalakult kerettel próbálkozhat visszaindulni a csúcs felé. Bregócs Gergő és Béres Zoltán Mórra, Gorza Péter és Csikesz Péter Sárszentmiklósra, Kenyeres Attila Szabadegyházára, Nagy Attila Polgárdira, Janovics László Gárdonyba, Mágócs Norbert Ercsibe, Szőlősi Tibor Kőszerhegyre igazolt. Helyükre dunaújvárosi nevelések érkeztek: Berényi Balázs, Facskó József, Nagy Attila, Gróf András, Márki Dénes. Nagy fogás lehet a Sárszentmiklós korábbi gólvágója, Balogh László is. Új csapat, új remények, meglátjuk, mi sül ki belőle az előttünk álló szezonban...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!