Sport

2013.08.01. 22:00

A Globál Kyokushin nyári edzőtábora

A Balaton-parti településen rendezte meg nyári edzőtáborát a Globál Kyokushin Szervezet. A cél a fizikai mozgás, és a benne, illetve a mögötte rejlő szellemi tartalom összekapcsolása.

Matók János

Nincs is jobb hely arra, hogy megtapasztaljuk, a karate miként keményíti fel a testet, és edzi meg a lelket, az elmét, mint egy edzőtábor. Július 13-tól július 16.-ig Balatonlellén rendezte meg nyári edzőtáborát a Globál Kyokushin Szervezet. A tábor célja a fizikai mozgás és a benne, illetve mögötte rejlő szellemi tartalom összekapcsolása. Az évezredes mozgásformákon, tradíciókon keresztül a távol keleti hagyományok ápolása. Fontos, hogy mindenki jól érezze magát és kapja meg azt a tudást és segítséget, amivel legyőzi a saját korlátait, mert a harcművészet útján ezek alakítják át a személyiséget.

Balról Vinoczai Attila, a Pagoda SE 8. kyu fokozatú karatékája (Fotó: Pagoda SE)

A fehérvári Padoga Sportegyesület 23 harcossal képviseltette magát, akik teljesítették a napi 4, kemény edzésekkel tarkított tábort. A komoly fizikai terhelés mellett olyan értékes oktatásokban részesültek a táborozók, mint a kyokushin karate vizsga anyaga, az energetika, a földharc, illetve közelharc és a késes önvédelem. A magas szintű oktatásokat Shihan Somogyi Zsolt 7. dan, Shihan Budán László 6. dan, és Shihan Bábel Csaba 5. dan-os mesterek, és a tábor meghívott vendége, Sensei Támcsu Tibor késharc és kyusho oktató vezették. A tábor vízi-, és éjszakai edzésekkel is próbára tette a résztvevők edzettségét, tűrőképességét. Az edzőtábor övvizsgával zárult, amelyen szintén kiemelkedő sikerrel szerepeltek a Pagodás karatésok.

"A színes övre vizsgázók mellett szeretném kiemelni két régi tanítványomat, Senpai Szokó Ferencet, aki 1. dan-ra, és Senpai Faragó Viktort, aki 2. dan-ra vizsgázott sikerrel, és ezzel emelték egyesületünk színvonalát. A tábort az összetartozás, a kitartás, a küzdőszellem, és a belső béke jellemezte " - mondta Budán László.

A Pagodások névsora: Shihan Budán László, Senpai Takács Roland 2. dan, Senpai Faragó Viktor, Senpai Kun Zsolt 1. dan, Senpai Budán Dávid 1. dan, Senpai Szokó Ferenc, Lipták Lilla 2. kyu, Roszoha László, Vásári Dávid , és ifj. Pallai Miklós 3. kyu, Béd Kriszta, Balaton Júlia, Pallai Lola, Szabó Gabriella, és Szabó Katinka 4. kyu, Tóth Gábor, és Banai Ivett 6. kyu, Flamis Zoltán, Kovács Anita, Csermák Orsolya, és Bögre Anna 7. kyu, Horváth András, és Vinoczai Attila 8. kyu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!