Sport

2013.07.18. 22:00

Roppant, majd szúrt

Nincs szerencséje Szakály Dénesnek, a Puskás Akadémia FC futballistájának. Nagy reményekkel készült a West Bromwich Albion elleni felkészülési-, és a Pápa elleni NB I-es bajnoki mérkőzésekre, ám...

Matók János

Szerdán a Kozármisleny ellen játszott felkészülési mérkőzést a Puskás Akadémia FC NB I-es labdarúgócsapata, amelynek az egyik irányítója, Szakály Dénes súlyos sérülést szenvedett, eltörött a lábközépcsontja.

- Arra emlékszem, hogy indítottak, s a hátamra esett a labda - ismertette szomorúan a körülményeket a középpályás. - Visszafordultam, de abban a pillanatban egy roppanást hallottam, és nagyon éles szúrást éreztem a jobb lábamban. Lent is maradtam a gyepen. Korábban, tavasszal is ilyen sérülésem volt, akkor fáradásos törés, de hamar fel-épültem. Nem tudom, hogy mitől törhetett el ismét.

- Most milyen állapotban van fizikailag, és lelkileg?

- Alig tudok sétálni, pokolian fáj a lábam, ennyire még egyszer sem éreztem magam ilyen rosszul. Lelkileg sem vagyok túl jó állapotban, de ez talán érthető is. Hiszen egy hét múlva ismét egy NB I-es mérkőzésen léptem volna pályára, előtte meg, hétfőn pedig a West Bromwich Albion ellen. Kissé ki vagyok, de remélem, hogy a fiúk nélkülem is veszik majd az akadályokat, ezért nagyon szurkolok nekik.

Szakály Dénes (fehér felszerelésben) meglehetősen peches, úgy tűnik, hogy hétfőn megműtik (Fotó:Pati-Nagy Bence)


- Bosszús a hangja...

- Az is, mert amikor vége az alapozásnak, és jó formában is vagyok, akkor ez történik velem. Még az a szerencse, hogy Benczés Miklós vezetőedző az ilyen jellegű problémákat megoldja.

- Mi a pontos diagnózis, hogyan tovább?

- Az már biztos, hogy eltörött, és sajnos úgy tűnik, hogy műteni kell. Ez pénteken derül ki, akkor kell még vizsgálatokra jelentkeznem Abkarovits Gézánál, a székesfehérvári Szent György kórházban. Amennyiben a beavatkozás elkerülhetetlen, akkor arra nagy valószínűséggel hétfőn kerül majd sor.


- Dénes váratlanul esett ki a munkából, érzékeny veszteséget jelent számunkra, hiszen a csapat egyik meghatározó kulcsjátékosa - osztotta meg velünk a véleményét
Polonkai Attila csapatkapitány. - De sajnos az ilyen súlyos sérülés benne van a futballban. Nem tehetünk mást, mint túl kell lépnünk a dolgon, s megfelelően pótolni a játékban.

- Lényegében vége a felkészülésnek, még játszanak a WBA ellen, aztán jövő pénteken rajt az NB I-ben.

- Jól sikerült, jól felépített volt a felkészülésünk, sok mérkőzéssel és az osztrák edzőtáborral. Minden nagyszerű volt, hétfőn még következik a WBA elleni főpróba, aztán pénteken Pápán a bemutatkozásunk az NB I-ben. Nem mindennapi lesz a WBA elleni mérkőzés, nyilván mindenkit feldob egy ilyen neves csapat ellen játszani, de nekünk a pénteki rajt az sokkal fontosabb. Szeretnénk már akkor ráérezni a siker ízére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!