Sport

2013.07.26. 18:02

Junior öttusa vb - Mindhárom fehérvári fiú a döntőbe jutott

Székesfehérvár - A junior öttusa vb férfi selejtezőjéből a Volán Fehérvár három versenyzője is kivívta a vasárnapi döntőben való szereplés jogát pénteken. Szombaton a lányok fináléjára kerül sor.

Matók János

A versenysport, egy világbajnokság szempontjából nem volt ideális a pokoli hőség, de ez a junior vb férfi selejtezőjének az összes résztvevőjét hátrányosan érintette. Elsőként az A csoport tagjai álltak rajthoz, közöttük a magyar válogatott két fehérvári tagja, Demeter Gergely és Málits István. Ami a legfontosabb: mindketten biztosan jutottak be a vasárnapi döntőbe.

Harangozó Bence is kiválóan teljesített (Fotó: B. Kiss László)

Demeter 4364 ponttal (vívás: 976, úszás 1264, kombinált 2124) a 3., amíg Málits 4356 ponttal (vívás 880, úszás 1216, kombinált 2260) az 5. helyen végzett csoportjában. A B-ben a Volán Fehérvár (a klub adja a magyar válogatott 4 tagját) másik két versenyzője, Harangozó Bence és Lukács Levente állt rajthoz. Harangozó a 2. helyezett mexikói Jorge Abraham Camachóval azonos, 4412-es  pontszámmal (vívás 944, úszás 1272, kombinált 2196) a 3. lett, amíg Lukács 4144 ponttal (vívás 776, úszás 1272, kombinált 2096)  a 23. helyen zárt, csak 100 pont hiányzott ahhoz, hogy ő is ott legyen a vasárnapi döntőben.

Ami viszont egyértelműen öröm, a fiúk, Demeter, Málits és Harangozó a csapatversenyben is érdekelt lesz. Ahol az első felnőtt férfi Európa-bajnok Demeter József szerint a franciák, az angolok, az oroszok és a dél-koreaiak a nagy esélyesek. Ám ha a fehérváriak mindannyian megközelítik legjobb egyéni teljesítményüket, akár a dobogóra is felléphetnek. Egyéniben a világbajnoki címvédő, a francia Belaud a nagy favorit. De előbb  szombaton  a lányok döntőjére kerül sor, ahol Földházi Zsófia az aranyért száll harcba, s ott lehet a legjobbak között Slett Emese is. A kombi 16 órakor kezdődik a Kunos Lovardában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!