Sport

2013.07.10. 22:00

Jobbulást KEB-nek

Székesfehérvár - A Magyar Kézilabda Szövetség közleményben tudatta, hogy a női válogatott élére ideiglenesen Karl Erik Böhn gyógyulásáig Hajdu Jánost nevezi ki szövetségi kapitánynak. A segítője továbbra is Siti Beáta marad.

Matók János

A Norvégiában leukémia miatt gyógykezelt Karl Erik Böhn visszatéréséig megbízott szövetségi kapitányként Hajdu Jánost nevezte ki a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége a felnőtt női kézilabda-válogatott élére. Hajdu segítője Siti Beáta lesz, aki a norvég szakember kinevezése óta a csapat edzője. Vetési Iván MKSZ-elnök hangsúlyozta: a sportág visszavárja Karl Erik Böhnt.

- Az első és legfontosabb természetesen, hogy ezúton is jobbulást és gyógyulást kívánjunk Karl Erik Böhnnek, akit várunk vissza, és akiért nagyon szorítunk. A csontvelő-átültetése előtt újabb kemoterápiás kezelést kap, és erre azért kerül rá sor, hogy még jobban felkészítsék a szervezetét a beavatkozásra - kezdte a Magyar Kézilabda Szövetség sajtótájékoztatóját Vetési Iván, az MKSZ elnöke.

- Most már világosan látszik, hogy KEB a decemberi szerbiai világbajnokságra még nem tud visszatérni a csapat mellé, így megoldást kellett találnunk. Siti Bea munkáját nagyra értékeljük, bízunk benne és számítunk rá, hiszen óriási szerepe volt a lányok Eb-bronzérmében. Olyan szakembert kerestünk Bea mellé, aki rutinos, eredményes edző, komoly szaktekintély, és akár rövid időre is elvállalja megbízottként a szövetségi kapitányi munkát. A kérdést megvizsgálta a szövetség, és egyhangú döntést hozva Böhn visszatéréséig Hajdu Jánost kértük fel megbízott szövetségi kapitánynak, aki a felkérést el is fogadta. Rendkívül jól ismeri a női mezőnyt, és biztosak vagyunk benne, hogy az őszi felkészülésen és a vb-n a vezetésével ismét eredményes lesz válogatottunk. Megbízatása december 31-ig szól, a vb után ismét megvizsgáljuk a válogatott helyzetét, Karl Erik Böhn egészségi állapotától, illetve a vb-eredménytől függően.

- Elnök úr is elmondta, és én is hangsúlyoznám, hogy átmenetileg, ideiglenesen vállaltam a feladatot, hiszen én is nagyon szeretném, hogy Karl Erik Böhn visszatérjen a női válogatott élére. Nagyon megtisztelőnek érzem a felkérést, amit örömmel vállaltam - mondta Hajdu János, a női válogatott megbízott szövetségi kapitánya.

- Bár szinte napi kapcsolatban vagyunk, ezúton is szeretnék jobbulást kívánni Karl Erik Böhnnek. Nagyon örülök, hogy az elnökség bízik bennem, és folytathatom a munkát a válogatottnál, úgy gondolom, ez az elmúlt közel két év után rendkívül pozitív visszajelzés számomra és a munkánk elismerését jelenti. Nagyon hiszek abban az új szemléletben, amelyet KEB révén meghonosítottunk a csapatnál 2011 ősze óta, és azért is örülök ennek a döntésnek, mert Hajdu Jánost régóta ismerem, és tudom: partner lesz abban, hogy tovább haladjunk a megkezdett úton, reményeink szerint újabb sikerek felé - mondta Siti Beáta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!