Sport

2013.07.31. 10:21

Fogathajtás: a pátkai eső aranyat ért szombaton

Pátka - A hét végén folytatódott a kettesfogathajtó szezon: szombaton a megyei bajnokság 9. fordulóját az önkormányzat jegyezte. Vida Károly (Kálozi LE) most sem talált legyőzőre.

V. Varga József

A megyei kettesfogathajtó-bajnokság 9. fordulóját szombaton rendezte meg a pátkai önkormányzat a Füri-tanyán, együttműködve a Fejér Megyei Lovassport Szövetség fogathajtó szakágával. A viadal versenyigazgatója Gyene Lajos, a versenybíróság elnöke Gosztola Gábor volt. A vadászhajtás ezen a délutánon a felhőszakadás miatt elmaradt - de a pátkai eső aranyat ért. Vida Károlynak is, aki 46 pontra növelte előnyét Tóth Roxánával szemben. Vida a kilencből öt fordulót megnyert! Ihász Béla, ha csak 2 ponttal is, de tartja harmadik helyét a tabellán. A mezőszilasi hajtók igazán kitettek magukért.

A kálozi Vida Károly immár az ötödik győzelmét aratta Pátkán (Fotó: V. Varga József)

Eredmények, akadályhajtás (16 induló, két futam, összevetéssel): 1. Vida Károly (Kálozi LE), 2. Semjén Attila (Mezőszilasi LSE), 3. Ihász Béla (Seregélyesi LC), 4. ifjú Ihász Béla (Seregélyes), 5. id. Semjén Attila (Mezőszilas), 6. Csontos Gyula (Mezőszilas). Az összevetésben négyen hajtottak hibátlanul, közöttük az időeredmény döntött.

A megyei bajnokság állása kilenc forduló után: 1. Vida Károly (Káloz, 153 pont), 2. Tóth Roxána (Sárbogárd, 107), 3. Ihász Béla (Seregélyes, 101), 4. Semjén Attila (Mezőszilas, 99), 5. ifjú Ihász Béla (Seregélyes, 82), 6. Kiss Olga (Nagylóki LE, 79), 6. Gosztola József (Sárbogárd), 79).

Gosztola Gábor szakágvezető a csapatbajnokság állásáról is beszámolt lapunknak. Íme: 1. Tóth Roxána - ifjú Ihász Béla - Ihász Béla (230 pont), 2. Vida Károly - Gnyálin János - Vámosi István (174), 3. Semjén Attila - Domokos Géza - Csontos Gyula (163).

A bajnokságból még három forduló van hátra: augusztus 11-én Káloz következik, majd szeptember 7-én Székesfehérvár, a megyei döntőnek szeptember 21-én Cece ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!