Sport

2013.07.26. 19:58

A Puskás Akadémia FC pontot rabolt a Pápa otthonában

Történelmi mérkőzést vívott a Puskás Akadémia FC, hiszen az NB I-es bajnokságok 100. csapataként, mint a legújabb újonc lépett pályára Pápán. És ha már ott volt, egy pontot szerzett is.

Matók János

Lombard Pápa - Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0), 1600  néző. Vezette: Iványi Zoltán (Szpisják, Buzás).

Pápa: Szűcs  - Tajthy, Struhar, Rodenbücher, Présinger - Quintero, Tóth Bence (Eszlátyi), Supic - Szabó O. (Tóth G.) - Orosz (Király), Griffiths. Vezetőedző: Tóth Bálint.

Puskás Akadémia FC: Hajdúch  - Vachtler, Vaszicsku, Aposztolopulosz (Tamás), Farkas N. - Tóth Balázs (U. Nikolics), Polonkai - Bertus (Tischler) - Gajdos, Zsolnai, Baracskai. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Kétségtelen tény, hogy mindenki nagyon boldog a Puskás Akadémia FC-nél, legyen az futballista, a szakmai stáb tagja, vagy bármilyen vezető a klubnál, az akadémián. Hogyne lennének azok, hiszen az NB I-es premieren, idegenben, a Pápa otthonában 1-1-re végzett, ami egy pontot jelent. Dicséret a játékosoknak, akik - a tényszerűség kedvéért azért jegyezzük meg, hogy kissé lámpalázasak voltak, főleg az első félidőben - a születésnapját szombaton ünneplő Benczés Miklós vezetőedzőt, és a csapat orvosát, Kovács Lászlót az idegenbeli pontszerzéssel ajándékozták meg. És ebben elévülhetetlen része van a rutinos kapus Hajdúchnak, aki bravúrok sorozatát mutatta be a találkozón. Amely a felcsúti akadémia történelmi bemutatkozása volt az NB I-ben, s tette ezt mint a hazai élvonal 100. csapata.  Vaszicsku is örökké beírta magát a krónikákba, mint gólszerző.

Vaszicsku (jobbra) lőtte a Puskás Akadémia gólját (Fotó: PFLA.Hu/Beke Norbert)

De más tekintetben is történelminek minősíthetjük az NB nyitányát, hiszen először láthattunk hat közreműködőt magyar bajnokin: az amúgy már profiként is debütáló Iványi munkáját a tartalék játékvezető mellett a két asszisztens, valamint az alapvonalaknál helyet foglaló két spori segítette. És ha szabad így fogalmazni, ilyen felállásban minden egyes tévedés főbenjáró bűnnek számít már, de nem is hibáztak Iványiék.

Ami magát a találkozót illeti, a soraiban hat akadémistát tudó Puskás az első félidőben leginkább Hajdúchnak mondhatott köszönetet, bár igazán nagy helyzete nem is volt a Pápának. A hazaiak aztán a 63. percben bevették a kaput: Griffiths beadása után Eszlátyi nagyon éles szögből, az alapvonaltól 3 méterről a bal oldalról a bal felső sarokba bombázta a labdát, 1-0.  A hátrány tudatában bátrabban játszottak a vendégek, s ez a 83. percben meghozta eredményét: egy szöglet után nem tudtak felszabadítani a hazai védők, Gajdos közeli lövését még védte Szűcs, de a kipattanó után Vaszicsku a jobb alsóba lőtt, 1-1.

- Természetesen a jó kezdés, az idegenbeli pontszerzés, amelynek nagyon örülünk, megalapozhatja a továbbiakat. De igazság szerint nem azt játszottuk, nem azt a stílust, amit megbeszéltünk, a Pápának több helyzete is volt, de a döntetlen jó eredmény - mondta a lefújás után Benczés Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!