Sport

2013.07.07. 20:04

A gólt és gólpasszt jegyző Gyurcsó optimista

A Videoton válogatott futballistája, Gyurcsó Ádám volt a mezőny legjobbja az EL-selejtező csütörtöki, fehérvári odavágóján.

Horog László

A július eleji, rekkenő hőségben azonnal jött a hidegzuhany: az Európa-liga első selejtezőkörének első összecsapásán, a második percben vezetéshez jutott a Mladost Podgorica. Az első félidő zárása előtt, öt perc alatt fordított a Vidi, előbb Gyurcsó szabadrúgását Vinicius lőtte a hálóba, majd Gyurcsó remekül eltalált szabadrúgása vágódott Vujadinovics kapujába. A vendéglátó piros-kékek 2-1-re győztek, szűk előnnyel várják a csütörtöki, montenegrói találkozót.

Gyurcsó Ádám a szabadrúgás elvégzése után érezte, hogy a labda a Mladost kapujába vágódik (Fotó: Fási László)

– A vártnál nehezebben nyertek, gondolom, ön is könnyebb derbiben bízott.

– Igen, a gyors gólra nem számítottunk. A találat megnyugtatta az ellenfelet, beálltak védekezni, s abból igyekeztek kontrákat indítani. A legfontosabb az volt, hogy előnnyel utazzunk Podgoricába, ez összejött, ám kétségtelen, a játékunk még nem volt az igazi. Az vendégek találata után magasabb fokozatra kapcsoltunk, az első félidőben sok helyzetet dolgoztunk ki, a másodikban alig veszélyeztettünk, ebben feltétlenül javulnunk kell. A Mladost bár szervezett, nem egetverő csapat, mi erősebbek vagyunk. Nagyon csalódott lennék, ha nem jutnánk tovább. Erre nem is gondolok, a magyar bajnokság 2. helyezettjének felül kell múlnia a montenegrói pontvadászat 6. helyezettjét. Reményeim szerint a következő körben mi találkozunk majd a szlovák Senicával.

– A Vidi mindkét góljában oroszlánrészt vállalt, vélhetően Podgoricában is elégedett lenne ilyen mutatóval.

– Természetesen. Az egyenlítő gólt megelőzően szabadrúgást csavartam középre, Vinicius pedig érkezett. A pontrúgás kiharcolásakor tudtam, én következem, nem engedem másnak elvégezni, mivel előzőleg, a tréningeken alig hibáztam. Ellőttem a labdát, éreztem, a kapus nem éri el, indultam ünnepelni. Egy éve, ilyen távolságból Brachi és Mitrovic is kísérletezett, ezúttal logikus volt, hogy a pályán levők közül én vállalkozom rá.

–Az FK Mladost alighanem minden mindegy alapon támadni fog. A meccs elején legalább is biztosan.

– Egygólos hátrányban alighanem ezt teszik – nincs veszíteni valójuk – de erre fel fogunk készülni Koncentráltak leszünk, ráadásul már rendelkezünk elég információval az ellenfélről. Bár a sorsolás után a klubvezetés és a szakmai stáb mindent megtett, az első összecsapás előtt nem sokat tudtunk a riválisról.

A nemzeti együttesben, Egervári Sándornál rendre a jobb oldalon szerepel, Paulo Sousa is ott számított önre, ám José Gomes a másik szélen, a balon szerepelteti. Örül a döntésnek?

– Nincs ellenemre a változás. A jobbszélen kevesebb lehetőségem volt kapura törni, elfutottam az alapvonalig, az akcióim beadással végződtek, ezúttal befele tudok cselezni, majd jobbal lőni. Gólratörőbben futballozhatok.

Több játékostársa említette, hogy az új idényben itthon szeretnének mindent megnyerni, a nemzetközi porondon pedig ismét eljutni az Európa-liga csoportkörig. Osztja ezt a véleményt?

– Igen, úgy gondolom, jogos elvárás, hogy az NB I-ben, a Ligakupában és a Magyar Kupában is az élen végezzünk. Ha újra bejutunk az EL-csoportkörébe, hatalmas fegyvertény lesz. A tavalyi menetelés során mindössze egy meccsen hiányoztam, Trabzonban, öt sárga miatt, a többi találkozón ott voltam, általában kezdőként. Szeretnék ismételni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!