Sport

2013.06.06. 11:10

Marosi Kata nem adja fel

Marosi Katalin, a fehérvári teniszező, miután a Roland Garros 2. fordulójában kiesett a párosok versenyéből, hazatért, és csütörtökön Majtik Ernő kezelésbe vette a térdét.

Matók János

Még Portugáliában jelentkezett a probléma, amikor fájdalmat ugyan nem érzett Marosi Katalin, de a bal térde bevizesedett. Mint később kiderült, nagy mértékű porckopása van, ráadásul egy nagy darab hiányzik a porcból. Madrid következett, az ottani verseny, amikor a mérkőzés közben már erősen belenyilallt a fájdalom. Rómában is hasonló volt a helyzet, azt követően egy németországi csapatbajnoki mérkőzésen már erőteljesen jelentkezett a fájdalom, Kata fel is adta a mérkőzését.

A párizsi Roland Garros előtt folyamatosan kapta a fájdalom-csillapítókat, de nem volt hatása. Párjával, a kolumbiai Catalina Castanoval mégis bravúrosan győztek az első fordulóban, miközben Kata pokoli fájdalmakkal kínlódott. Ezt a meccset a következő ellenfél, Rodionováék látták, s észre is vették Marosi sérülését, amelyre rájátszottak, s nyertek. Marosi ezt követően hazatért Fehérvárra, ahol a Szent György kórházban megkereste Majzik Ernő sebészt, aki korábban is kezelte, s csütörtökön este megtörtént a beavatkozás: zselés, kocsonyás anyaggal töltötte  fel a bal térdet, így Katának lesz reménye arra, hogy Wimbledonban ismét pályára léphet. Mert igaz, hogy az idény végén visszavonul, de nem úgy tervezte, hogy erre szezon közben kerüljön sor. Kata nem adja fel a harcot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!