Sport

2013.06.12. 12:33

Junior Öttusa Vb Fehérváron: megvannak a helyszínek

Székesfehérvár - A Junior Öttusa Világbajnokság szervezői az előkészületi munkákról tájékoztatták Cser-Palkovics András polgármestert kedden este.

feol.hu

A 2013-as Emlékév egyik kiemelkedő sporteseménye lesz a júliusi Junior Öttusa Világbajnokság. Az eddigi jó tapasztalatok alapján hozzák ismét Székesfehérvárra ezt a világversenyt. Réczei Géza, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke pozitív példaként említette az önkormányzat és a szakosztály jó kapcsolatát és megköszönte a támogatást a Cser-Palkovics András polgármesternél tett kedd esti látogatáson. Ezen részt vett még a szervezőbizottság elnöke, Tóth István, a Volán Fehérvár Öttusaszakosztály igazgatója, Vörös Zsuzsanna és az Alba Volán SC ügyvezetője, Sárvári László.

A szervezőbizottság tájékoztatta Székesfehérvár polgármesterét az előkészületekről. Minden a tervek szerint halad. Csaknem 200 sportoló vesz részt a hétnapos programon július 25-e és július 31-e között. Ekkor ad majd otthont a Junior Öttusa VB-nek Székesfehérvár.

A verseny helyszíneiről is megszülettek a megállapodások. A vívást a Köfém Sportcsarnokban, az úszást a Csitáry G. Emil Városi Uszodában, a lovaglást és a kombinált számot pedig a Kunos Lovardában rendezik meg. Itt tartják majd az eredményhirdetéseket is.

Újdonság, hogy a Junior Öttusa VB nyitóünnepségét már a versenyt megelőző napon, július 24-én este a Városház téren tartják. A csapatok közösen vonulnak fel ide. A megnyitó ünnepség után az önkormányzat és az Öttusa Szövetség közös szervezésében először kerül sor öttusa szenior találkozóra a Hiemer-házban. A programra a korábbi olimpiai, világ- és Európa-bajnokokat, illetve dobogósokat, a fehérvári öttusa legendáit és a szakszövetség korábbi elnökeit is meghívják - tájékoztatott szerdán a fehérvári önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!