Sport

2013.06.18. 12:42

Évadzárót tartott a Felicita Táncsport Egyesület

Székesfehérvár - Megmutatkoztak a Felicita Kulturális és Táncsport Egyesület tanítványai, a harmincötödik évadzáró gálán. A rendezvényt a Felsővárosi Általános Iskolában tartottak.

Sebestyén Lilla

A nyolc éves porontytól egészen a harmincas éveiben járó felnőttig sorakoznak a táncosok Fehérvár legrégibb, 1977-ben alakult táncsport egyesületének harmincötödik évadzáró bálján. Bemutatkoznak kicsik és nagyok, profik és kevésbé gyakorlott táncosok is a  rokonok és barátok hatalmas örömére.

Erre azért van szükség, hogy a fiatalok és a szüleik is lássák, hova lehet fejlődni - mondja el Szijjártó Krisztina, az egyesület elnöke.

Az eseményt egy bécsi keringővel nyitják, amelyet a versenyzők adnak elő.

Ezt követően a kisebbek lépnek a tornaterem  padlózatára, és mutatják be  az angol keringőt, a tangót, a bécsi keringőt és a quicksteppet. Sok lány,  partner híján, egyedül  forog körbe a linóleumon.

Kevés a  jó mozgású, bevállalós fiú, aki ezt a sportágat választja - magyarázza Krisztina a mikrofonba.

Lányból azonban van bőven.  Farkas Bianka Réka egy éve táncol a Felicitában. Saját bevallása szerint mindegyik stílus közel áll a szívéhez és bár még feltűnően fiatal, nagyon komolyan veszi a táncot és leszögezi: ezzel akar foglalkozni egész életében.

Bianka párja, a tizennégy éves Vörhécz Ádám is hasonlóan gondolkodik. Bár az ő érdeklődési köre  rendkívül sokrétű: szintetizátorozik, énekel, táncol, s édesanyja szerint a tanulmányi eredményei is kitűnőek.

A tánc rengeteget vesz el a diákok idejéből, ezért is nagyon fontos, hogy az életükben legyen egy rendszer. Ez nagymértékben vonatkozik a tanulóidőre, ha nem szeretnék, hogy a jegyeik rosszak legyenek, mindennap le kell ülni a tankönyv elé - mondja el Krisztina a két előadás között. Majd ahogy a kicsiket felcserélik a versenyzők, rátér a Felicita történetére, mesél a versenyekről és nem utolsó sorban a versenyzőkről, akiknek eredményeit büszkén sorolja.

A rendezvény végén a táncosok egy meglepetés flasmobbal zárták a gálát, ami fergeteges hangulatot teremtett nem csak a tánctéren, de a közönség soraiban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!