Sport

2013.05.05. 19:15

Veszprém - Fejér megye: döntetlen

Veszprém-Fejér megye összecsapások voltak az NB II-es labdarúgó-bajnokságban. A Puskás Akadémia Veszprémben, a Csákvár pedig Ajkán döntetlenezett.

Matók János

Veszprém FC - Puskás Akadémia FC
0-0,


100 néző. Vezette: Karakó Ferenc. Veszprém: Dániel - Nagy Á., Császár, Tóth F., Bosnjak Szöllőskei (Osváth), Thiago, Molnár Z., Hevesi-Tóth Honma (Nikolin, Molnár T.), Szabó Zs. Vezetőedző: Nagy Tamás. Puskás Akadémia: Somodi - Margitics, Papucsek, Aposztolopulosz, Fabio Baracskai (Soós), Polonkai, Tóth B. Kleinheisler (Nagy Zs.), Zsolnai, Szakály. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Az első félidőben küzdelmes mérkőzést láthattak a nézők, igazi nagy helyzet egyik kapu előtt sem adódott. A szünet után, az 50. percben szerncséjük volt a hazaiaknak: Szakály a 16-oson belül balra adta a labdát Kleinheislernek, ő kapura bombázott, de a jobb oldali kapufán csattant a labda.

A 72. percben viszont a Veszprém előtt adódott gólszerzési lehetőség: Nikolin lövése szögletre pattant, a sarokrúgás után a bal oldalon Szöllőskei elé került a labda, lövését Papucsek a gólvonalról vágta ki.

- Gratulálok a Veszprémnek, hiszen eddig két olyan csapat van, amelyiket sem otthon, sem idegenben nem tudtunk legyőzni: a Haladás II és szombati ellenfelünk. A hazaiak remekül megszervezték a védekezésüket, aminek mi nem találtuk az ellenszerét. Igazságos a döntetlen - mondta a lefújás után Benczés Miklós, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője.

Aki másokkal együtt kíváncsian várta a vasárnapi GyirmótKozármisleny találkozó végeredményét. Miután a vendégek nagy meglepetésre 3-0-ra győztek az esélyesebb hazaiak ellen, a Puskás bajnokavatására szombatig várni kell. Akkor hazai pályán a Kaposvár II csapatát látják vendégül.



FC Ajka - Aqvital-Publo Csákvár
1-1
(1-1),


300 néző. Vezette: Iványi Zoltán. Ajka: Jánosa - Sallér, Subicz, Pákai, Gunther Szabó L. (Pavliczky), Horváth, Czanik (Nagy), Sipos : Sowunmi, Major (Szabó P.). Vezetőedző: Vass László. Aqvital FC: Gelei - Hajdú, Sötét, Burucz, Ódé Domokos, Domján, Domonyi (Imrik), Csordás Bondarenko (Molnár), Vinícius (Rigó). Vezetőedző: Bognár György. Már az első percben vezetéshez juthatott volna a Csákvár, de Domján ziccerénél Jánosa hárított, a kipattanót Domonyi mellé lőtte.

A hazaiak gólját a 37. percben Sovunmi szerezte (1-0), de még a 42. percben Vinícius kiegyenlített, 1-1. Az 58. percben a vendégek legjobbja, Domján fejjel a kapufát találta el, a végeredmény már nem változott. - Igazságos eredmény született a két, egyenlő játékerőt képviselő csapat mérkőzésén. Ahhoz, hogy a kapufáról befelé pattanjon a labda, határozottabb támadójáték kell - mondta Bognár György. A Csákvár pénteken 15 órakor a Szigetszentmiklóst fogadja.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!