Sport

2013.05.12. 20:08

Öttusa Vk - Marosi második lett

Marosi Ádám ezüstérmet szerzett a Trigranit öttusa Világkupa-verseny vasárnapi férfidöntőjében. A fehérvári Demeter Bence - aki az utolsó szám, a lövészettel kombinált futás előtt még második volt - csak a 27. helyen végzett.

MTI

Az olimpiai bronzérmes magyar versenyzőt megelőzve a brit James Cooke nyerte meg a viadalt, míg a harmadik helyen a francia Jean Maxence Berrou végzett.

Az első két szám, a vívás és az úszás után mindkét magyar versenyző az első tíz között volt, majd hibátlan, 1200 pontos lovaglással jöttek le a pályáról, míg az addig előttük lévők sorra rontottak, így három szám után Marosi és Demeter állt a lista élén.  Marosi vágott neki elsőként a kombinált szám futásának, őt öt másodperccel követte Demeter, míg Cooke tíz másodperccel később rajtolt Marosinál. A brit fokozatosan megközelítette a londoni olimpia bronzérmesét, és a harmadik, utolsó előtti sorozat lövészetre egyszerre érkeztek. Cooke gyorsabban teljesítette az öt lövést, majd mintegy 30 méterre elfutott Marositól. A negyedik sorozat is a britnek sikerült jobban, így ő ért elsőként célba.

Demeternek  nagyon nem ment a lövészet, sok időt töltött a lőállásban, így visszacsúszott a mezőny hátsó részébe.

Szombaton, a női fináléban Gyenesei Leila a három magyar döntős közül a legjobb eredményt elérve negyedik helyen végzett a  világkupa-versenyen, a fővárosban. Földházi Zsófia 11., Cseh Krisztina 23. lett. Győzött az ukrán Hanna Burjak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!