Sport

2013.05.09. 12:06

Junior öttusa világbajnokság lesz Székesfehérváron

1986 óta 21 különböző korosztályos öttusa világversenynek adott otthont Székesfehérvár, s az idei év sem marad ki.

Matók János

Erről tartottak sajtótájékoztatót, ahol Réczei Géza, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke, a kormány sportállamtitkárságának a képviseletében az egykori kiváló vívó, Nébald György, Brájer Éva, a megyeszékhely alpolgármestere, Vörös Zsuzsanna olimpiai bajnok, MÖSZ-alelnök, a Volán Fehérvár szakosztály-igazgatója, valamint Tóth István, az Alba Volán SC társelnöke szólalt meg.



Az osztrák sörházban rendezett sajtótájékoztatón elhangzott, hogy július 25. és 31. között a junior öttusa világbajnokságnak ad majd otthont Székesfehérvár. Az úszást a Csitáry uszodában, a vívást a Köfém Sportcsarnokban, a lovaglást a Kunos-lovardában, amíg a kombit (lövészet és futás) az Alba Volán SC Börgöndi úti létesítményében rendezik.

A Volán Fehérvár vezetői nagyon remélik, hogy a válogatók után a klub több versenyzője is elrajtol majd a vb-n, így Demeter Gergely, Málits István, Harangozó Bence és Slett Emese esélyes a részvételre. A MÖSZ elnöksége nem habozott, amikor a fehérváriak bejelentkeztek a rendezésre, hiszen a korábbi évtizedekben már bizonyítottak. A kormány a szükséges anyagi támogatásról gondoskodott, a város is nagyon sokat segít, de a klub vezetői a sajtótájékoztatón is több támogatói szerződést írtak alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!