Sport

2013.04.04. 12:53

Tartalmas szezon a szinkronkorisok mögött

Székesfehérvár - Nem lankad a munkakedv a Székesfehérvári Curling Egylet szinkronkorcsolyázóinál, akik a mögöttük álló versenyszezonban a hazai és nemzetközi színtéren is megmérettettek.

Bobory Balázs

Első alkalommal rendezett Debrecen szinkronkorcsolya versenyt. A Főnix Csarnokban ideális körülmények várták az országos bajnokság résztvevőit. Székesfehérvárról, Budapestről, Miskolcról és Zalaegerszegről összesen 11 csapat nevezett 5 kategóriában. A fehérvári szinkronkoris lányok kiválóan helyt álltak az erős mezőnyben.

A juniorok Black Rose csapata a mixed age kategóriában aranyérmet, a basic novice kategóriában a Crystice csapat ezüstérmet, és a Jégtörők felnőtt csapat  Adult kategóriában szintén ezüstérmet szerzett. A  versenyzőket lelkes szurkolótábor kísérte, mindhárom csapatunk nagy sikert aratott lendületes, látványos programjaival.

A Székesfehérvári Curling Egylet hölgyei több érmet is szereztek

A juniorokra rövid pihenő után újabb megmérettetés várt, a  Zágrábban megrendezésre kerülő Snowflakes Trophy nemzetközi versenyen kellett ismét bizonyítaniuk. A verseny nagy népszerűségnek örvendett, mind a résztvevő csapatokat, mind a nagyszámú közönséget tekintve. Négy  kategóriában, hét  nemzet huszonegy  csapata versenyzett. A rengeteg néző és a nemzetközi zsűri okozta kezdeti izgalmakat, lámpalázat legyőzve, lendületes, szép programmal aranyérmet szereztek a lányok. A remények  szerint a kitartó munkának köszönhetően a junior csapatnak sikerült annyira összeérnie, hogy nagy eséllyel induljanak a következő junior világbajnokságra való kijutásért.

A Black Rose  junior mixed age korosztályban induló csapatnak a névsora:  László Barbara, Tóth Flóra, Egyed Janka, Horváth Réka, Török Tímea, Farkas Gréta, Bognár Kamilla, Láng Petra, Timár Viktória, Peresztegi Nagy Zsófia, Cser-Palkovics Zita, Bessenyei Réka, Egyed Kata, Faragó Ágnes, Tögl Rita.

A Crystice, basic novice  csapat névsora: Kozáry Panna, Veres Blanka, Kozáry Lenke, Turi Amarilisz, Pauker Barbara, Szautner Anna, Mohl Viktória, Szabó Amina, Jánosi Petra, Gebe Evelin, Bognár Noémi, Finy Ágnes, Finy Mirtil, Kiffer Anna, Tögl Blanka, Fűrész Zsófia.

A szezon hátralévő részében a szinkronkorisok fő  célja  a technikai tudás  csiszolása és az utánpótlás erősítése. Az egyesület továbbra is várja utánpótlás csapataiba a már korcsolyázni tudó lányok jelentkezését. A Korisulis tanfolyamok május közepéig jeges edzésekkel, utána görkorcsolyázással várják a sportolni vágyókat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztályig.

Április 27-én, szombaton  délután az egyesület  ismét megrendezi hagyományos szezonzáró gáláját, ezen látványos bemutatókra is sor kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!