Sport

2013.04.29. 14:50

Jenson Button Magyarországon járt, exluzív interjút adott a PLT lapcsoportnak

Hétfő délután Jenson Button, a McLaren Formula 1-es csapatának pilótája Magyarországra látogatott. Ekkor készítettük vele exkluzív interjúnkat.

Bobory Balázs


Fotó: Nagy Norbert

Hétfő délután Jenson  Button,  a McLaren Formula 1-es csapatának pilótája  Magyarországra látogatott,  hogy bemutasson egy szolgáltatáscsomagot, valamint  megcsillantsa  kivételes képességeit a zsámbéki Driving Camp  vezetéstechnikai pályán. Utóbbit láthatóan rendkívül élvezte,  nemcsak egy ötszáz lóerős  Mercedes volánja mögött mutatott be kunsztokat, hanem Sebestyén Balázzsal, a népszerű rádiós műsorvezetővel versenyezve egy 1500-as Ladát is kipróbált.

 

Egyszer csak feltűnt a zsámbéki Driving Camp vezetéstechnikai központ egyik szegletéből az ezüst, 500 lóerős sportautó és irgalmatlan sebességgel a színpad elé száguldott. Nem volt meglepetés  ki vezette a járművet: Jenson Button, a Formula 1-es sorozat 2009-es világbajnoka mosolyogva szállt ki és integetett a nézőknek, majd később néhány csodás manőverrel el is kápráztatta a publikumot. A Vodafone jóvoltából az FMH kérdéseire is válaszolt.

- Hogy érezte magát ezen a vezetéstechnikai pályán?

- Remek mulatság volt, hiszen itt szinte nem lehet veszélyhelyzetbe kerülni, ellenben a közutakkal... Azért is jó ez létesítmény, mert a sofőrök kipróbálhatják, gyakorolhatják, hogyan kell reagálni, ha véletlenül vezetés közben extrém szituációval találkoznak. A határokat nem szabad feszegetni az utakon, ezen a pályán azonban lehet.

- Térjünk át a Forma-1 világára. A szezon nem kezdődött fényesen a McLaren számára. Sikerült megoldani a problémákat?

- Nagyon remélem, hogy igen, keményen dolgoztunk, hogy jobb legyen az autó és új fejlesztésekkel készülünk a barcelonai futamra. Főleg az aerodinamika terén várunk fejlődést. Úgy érzem, hogy ismét az élmezőnnyel csatázhatunk a következő versenyeken.

- A télen új csapattárs érkezett az istállóhoz Sergio Perez személyében. Más vele együtt küzdeni a McLaren sikereiért, mint elődjével, Lewis Hamiltonnal volt?

- Lewis nagyon versenyképes, gyors csapattárs volt, megéltünk néhány nagy csatát együtt az elmúlt években. Sergionak kevesebb a tapasztalata még, de folyamatosan tanulni akar. A legutóbbi nagydíj után volt miről beszélgetnünk, de ez így van rendjén, szabadon versenyezhetünk akár egymás ellen is. Ezt tiszteletben tartjuk és nem lépünk át bizonyos határokat. Előre tekintünk, mindkettőnk célja, hogy Barcelonában az eddiginél jobb helyezéseket érjünk el.

- Hamilton távozása után nagyobb a nyomás Önön a csapaton belül?

- Ezt így nem mondanám, inkább úgy fogalmaznék, hogy imádom az olyan helyzeteket, amikor fontos tagja lehetek egy csapatnak, egy közös munkának. A téli felkészülés kezdete óta teljes erőmmel azon dolgozok, hogy előrelépjünk, fejlődjünk és remélem, ez hamarosan meg is fog látszani az eredményeinken.

- Hisz benne, hogy még ebben a szezonban a világbajnoki címért harcolhat?

- Egyértelműen igen. Tudom, hogy ez komoly célkitűzés, de tényleg érzek annyi lehetőséget magamban, a csapatban, hogy futamgyőzelmekért, vagy akár a végső sikerért harcoljak.

- Ha jól tudom, nagyon szeret Magyarországra járni. Ez annak köszönhető, hogy a Hungaroringen nyerte élete első futamát 2006-ban?

- Sok oka van, hogy szeretem a hazájukat, nem csak az első sikeremnek. Imádom itt az atmoszférát, Budapest gyönyörű város. Igaz, még nem nyaraltam Magyarországon, de egészen biztos, hogy fogok valamikor. Szeretem a szurkolókat is, akik számára szenvedély a Forma-1. Sok versenyhelyszín van, de Budapest számomra mindig különleges.

- Szóval nagyon várja már a Magyar Nagydíjat.

- Igen, találkozunk néhány hónap múlva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!