Sport

2013.02.22. 10:15

Öttusa Világkupa: mindhárom magyar lány bejutott a döntőbe

Az amerikai Palm Springsben zajló, idei első öttusa Világkupán, a női selejtező A csoportjának eredményei.

Matók János

14:39 - Saci a B csoportban az úszással kezdett, tőle közepesnek mondható, 1188 pontos eredménnyel, de nem is kellett megszakadnia a vízben, hiszen nincs még csúcsformában, azt majd a nyári versenyekre kell elérnie - tudósított Palm Springsből Demeter József, a Volán Fehérvár öttusa szakosztályának a technikai vezetője, a Magyar Öttusa Szövetség elnökségi tagja. - Következett a vívás, amely számban a pontszámot tekintve élete eddigi legjobbja az 1064 pont, amit 20 győzelemmel és mindössze csak két vereséggel ért el. Nagyon jó hangulatban, fantasztikus tusokat ért el a páston. A kombinált számot az első helyről kezdte el, s itt végül 1684 pontos ért el. Nem véletlenül, hiszen miután a pisztolyában a lézercső elromlott, egy német lány kölcsönzött Sacinak fegyvert, amely számára szokatlan volt. De így is biztosította a helyét a döntőben. Jó hír, hogy a fiam, Demeter Bence elveszett vívózsákja megérkezett, így a fiúk döntőjében már a saját párbajtőrét és pisztolyát tudja majd használni. Saci fegyverét illetően dolgozunk az alkatrész cserén, megpróbáljuk összerakni a lányok fináléjára. A fiúk döntője magyar idő szerint pénteken, amíg a lányoké szombaton éjfélkor fejeződik be.

11:14 Gyenesei Leila 3944 ponttal a 10., a B csoportban Földházi Zsófia 3972 ponttal a 4., amíg a Volán Fehérvár sportolója, Kovács Sarolta 3936 ponttal a 7. helyen végzett. Eredményeik alapján mindhárom lány bekerült a szombati döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!