Sport

2013.02.15. 20:45

Készülhetnek – a jövőre

Péntek este a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongozói a csoport listavezetőjének, a cseh Znojmónak az otthonában léptek a jégre. A győzelem kényszerével. A tartalékos fehérváriak kikaptak.

Silye Sándor

Vajon az utolsó pillanatban le tudják vetkőzni a játékosok mindazt, ami megálljt parancsolt az akaratnak immár másfél hónapja? Mert ha nem sikerül pontokat szerezni Csehországban, akkor már aligha marad esély az utolsó két fordulóban a rájátszásra. A tét nagy volt.

Tokaji Viktor csapatkapitány azt mondta a mérkőzés előtti napon, hogy minden lehetséges eszközt megragadnak, ami sikerre vezetheti őket. Elszántságát jelezte, hogy tréfásan azt mondta, ha kell katapultot, golyószórót is igénybe vesznek, azaz szárnyalnak, repülnek a jégen, és botjaikat is sorozatlövőre állítják

Az elszántság dicséretes, emiatt is szerette őket a közönség, no és a bajnokság első felében ehhez párosuló jó játékért. A kezdésnél kiderült, hogy Sofron és Metcalfe nem játszott, azaz 66 kanadai pont, benne 29 gól és 37 gólpassz hiányzott a Sapa együtteséből. Ez pedig sok(k).

 

Vas Márton és társai számára már tét nélküli az EBEL hátralévő szakasza, de mégis becsületbeli ügy (Fotó: Fási László)

Az első harmadban nagyon hiányzott a két csatár. A Znojmo kétszer is eredményes tudott lenni, bár a második góljuk két bekkjük összjátékának a végén született. De menjünk sorban: az első 20 percben 7 percenként találtak be a házigazdák, előbb Uram (8. perc emberelőnyben), majd Wharton (15. perc szintén emberelőnyben) zörgette meg a vendégek kapuját, 2-0.

A középső szakaszban 10 percig a kiállítások jelentették az eseményeket, aztán egyenlített a Sapa! A 31. percben Banham gyorsan kihasználta csapata emberelőnyös helyzetét, majd a 36. percben Sikorcin egyenlő létszám mellett talált be, 2-2. Csakhogy: 1 perc múlva Kuminek örvendeztette meg híveiket, 3-2, így hazai előnnyel kezdődhetett a befejező játékrész.

Megkezdődött a harmadik harmad, és a 46., illetve a 47. percben eldőlt a mérkőzés. A 47. perc elején Jarusek volt eredményes büntetőből, majd egy perc múlva Havlik is feliratkozott a góllövők listájára, 5-2. Munro lejött, az ifjú Rajna a válogatott meccsek után a Sapa felnőtt csapatában is bemutatkozhatott.

Az 55. percben ő is gólt kapott, Müller emberhátrányban volt eredményes, 6-2. Ezzel a rájátszás lehetősége elúszott, a hátralévő két csatán lehet készülni – a jövőre!

A többi eredmény: Innsbruck-Salzburg 1-5, Dornbirner EC-Ljubljana 2-2.

 

 

 



HC Znojmo-Sapa Fehérvár AV19 6-2
(2-0, 1-2, 3-0)

Znojmo, 2101 néző, vezette: Berneker, Trilar, Hribar, Kalb HC Znojmo: Landsman – Wharton 1, Planek (2), Lattner, Strömberg, Havlik 1- Henry, Stach (2), Roznik, Bartos, Beranek – Sova, Kulmala (1), Müller 1, Pucher (1), Uram 1 – Tichy, Boruta, Kuminek 1, Beroun, Jarusek 1, vezetőedző: Martin Stlooukal.

Sapa: Munro – Orbán, Sille, Magosi, Bailey, Benk – Durco, Pratt (2), Novak (1), Sikorcin 1, Banham 1 – Tokaji, Pozsgai, Kovács, Vas M., Mihály (1) – Hetényi, Horváth, Hajós, Rajna (kapus), vezetőedző: Jan Neliba.
Kiállítások: 10 illetve 12 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!