Sport

2012.12.26. 16:34

Teremfoci: péntektől három napig pattog a labda a VOK parkettján

Székesfehérvár - Ahogy már megszoktuk, december 28. és 30. között ismét teremfutballtornát rendez a Videoton Baráti Kör, ezúttal XIII. Masterplast Fehérvári Futballfesztivál néven.

Bobory Balázs

Egy esemény, amelyre garantáltan megtelik a csarnok.

Egy esemény, amely olyan volumenű, amelyre a rendőrség is kiemelt figyelmet fordít (egy éve lakossági bejelentés alapján jónéhány Berényi úton parkoló autós fizethetett büntetést...).

Egy esemény, amely mindig nagy izgalmakat, hatalmas csatákat, színvonalas kispályás focit hoz.

Igen, ez a két ünnep közötti, most már két évtizedes múltra visszatekintő focigála. A Videoton Baráti Kör immár tizenharmadik esztendeje szervezi a küzdelmeket, a színvonalra eddig nem lehetett panasz, olyannyira népszerű az összecsapás, hogy élvonalbeli és neves futsaljátékosok hada lepi el a Videoton Oktatási Központot ilyenkor.

A VOK-ban év végén megrendezett teremfoci torna mindig nagy érdeklődésre tart számot (Fotó: FMH-archív)

Ez most sem lesz másként, a rendezők hét négyes csoportba sorsolták a jelentkezőket. Az első két napon a kvartettek küzdelmeire kerül sor, majd vasárnap jöhet a legjobb tizenhat vetélkedése, egyenes kieséses rendszerben.

Nézzük sorrendben a csoportokat. Az A jelű négyesben rögtön kiegyenlített vetélkedésre lehet számítani, a legesélyesebb talán a dunaújvárosi Csövesek gárdája lesz, amelyben olyan korábbi élvonalbeli futballisták szereplésére lehet számítani, mint Salamon Miklós, vagy Vaskó József. Rájuk a Döcös lehet veszélyes, ahol Salacz János, vagy Varga István mellett utánpótlás-válogatott fiatalok szerepelnek majd a Puskás Akadémiából és a Vasasból. A Pelsotools a városi első osztály 5. helyezettje, míg a Beugró igazi sötét ló lehet.

A B-csoportban az NB II-es fehérvári futsalcsapat egyik fele mutatkozik be, de erősnek mutatkozik a Boiron Homeopátia NB III-as Vidi-focistákkal. A Felcsúti Kaszások nem véletlenül a Puskás Akadémiáról érkeznek, a Dunafém-Maroshegyben pedig jónevű, rutinos rókák szerepelnek.

A C jelű négyes Scan Partja a fehérvári futsalosok másik felét takarja, Reveland Zoltánnal, Béres Zoltánnal, Gál Dániellel. Balló Zsolték az MM Kft.-ben varázsolhatnak, és nem lehet leírni az Orinocco Kaiser Sörözőt és a bakonycsernyei Sárépszer Kft.-t sem. A pénteki játéknapot a D-csoport zárja a Hollander Kft.-vel, az Expanzió 66 Kft.-vel, a Válasz-FC Fehérvárért csapatával és a Videoton Baráti Körrel.

Szombaton az E jelű kvartettben bemutatkozik a fehérvári kispályás bajnok Bádogos, amelyet a Qpac, az Alba Csavar és a Videoton BKE U19 szeretne megszorítani.

Az F-csoport ugyancsak hatalmas küzdelmet hozhat, hiszen ebben szerepel a fővárosi címvédő Zebrák alakulata, a dunaújvárosi Karmacsi autó, a Corvinus Café és a megye I-ben remeklő Sárosd. A sort a G-csoport zárja sztárnévsorral: a Villanegra-Főnix egyesülése után Bozai Attila mellé érkezik Lattenstein Norbert, Magasföldi József és Nagy Dániel. A Liver FC kispályás specialistákkal jön Budapestről, őket próbálja megszorítani az RBD-VT Vasas és a Barna Team.

Vasárnap pedig jöhetnek a nyolcad-, negyed- és elődöntők, végül a bronzcsata és a finálé.

No meg persze az elmaradhatatlan gálamérkőzések, amelyből kettő is lesz: elsőként neves futballbírók játszanak a Videoton és a Puskás Akadémia edzői ellen. Aztán jöhet a második csata, sportolókkal, közéleti szereplőkkel (Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Dzunics Braniszlav, Bódi Ferenc).

A mérkőzések minden nap, 8 órakor kezdődnek. Az utolsó napon a torna döntőjére 18.30-kor kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!