Sport

2012.12.05. 16:23

Harcos amazonok ökölvívó érmei

Hajdúszoboszló - Az elit döntőkkel véget ért a 2012. évi női ökölvívó magyar bajnokság, ahol a Fehérvári Vasas SC két amazonja, Barankai Virginia ezüst-, Szabó Luca bronzérmet szerzett.

Matók János

A  hajdúszoboszlói Hotel Béke adott otthont az országos bajnokságnak.  Az új kiemelési rendszer, vagyis az ifik, és a felnőttek különválasztása jól vizsgázott, ez látszott a döntőkön született szoros eredményekből is. A Fehérvári Vasas SC színeiben két harcos amazon, a 48 kilós Barankai Virginia,  és a 69 kilós Szabó Luca  - a legendás Svasznek Jenő mesteredző tanítványai - lépett a kötelek közé, az éremszerzés reményében. Mindketten sikerrel jártak, hiszen Virgina ezüst-, amíg Luca bronzérmet szerzett a súlycsoportjában.

Balról jobbra: Szabó Luca, Svasznek Jenő, és Barankai Virginia (Fotó: Nagy Norbert)

Barankai  egyhangú pontozással nyerte az első mérkőzését a tiszavasvári Hachold Judit ellen, majd következett a soproni Molnár Szabina, aki szintén egyhangú pontozással vert.  A döntőbe jutásért Váry Lili volt a riválisa, akivel nagy csatát vívott, s megérdemelten nyert 3-2-re. A döntőben, egy kiegyenlített és színvonalas mérkőzésen viszont a bírók Böde Anitát (KSI) látták jobbnak.

Szabó Luca az első meccsén  egyhangú pontozással győzte le a szegedi Angeli Csernét, akire az első két menetben számolnia is kellett a vezetőbírónak. Ez a siker már azt jelentette, hogy a következő találkozóján a döntőért játszott. Ám ott 3:2-es pontozással kikapott a  nap  legharcosabb mérkőzésén az egri Sportiskola versenyzőjétől,  Lakatos Alexandrától, aki végül Luca előtt ezüstérmes lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!