Sport

2012.11.25. 20:05

Rossz játékvezetés, Vidi-vereség Pápán

Pápa - A Videoton labdarúgó-csapata az OTP Bank Liga 16. fordulójában 1-0-ás vereséget szenvedett Pápán, ezzel tovább nőtt az éllovas győriek előnye.

Bobory Balázs

Furcsa este volt a vasárnapi, amely szomorú véget ért a fehérváriak számára. Ebben pedig nagy szerepe volt a Pápa elleni bajnoki játékvezetőjének, Takács Jánosnak, aki mindössze két tizenegyest felejtett el megadni a piros-kékeknek, ugyanúgy kettő alkalommal nem villant a piros pápai szabálytalanságok után, valamint egy dulakodást követően kiállította a fehérváriak belső védőjét, Viníciust, az még a televíziós lassítások után sem derült ki, miért.

És akkor még nem beszéltünk a hazaiak győztes találatáról, amely úgy esett az első félidőben, hogy Nikolics Nemanja egy szerelést követően a földön maradt, a pápaiak viszont végigvihették az akciót, amelynek végén a bántóan egyedül maradt Seye a kapuba fejelt.

No de menjünk sorjában! Minden a 14. percben kezdődött, ekkor Sándor György tört be a 16-oson belülre, ketten fogták ollóba, buktatták, a büntető elmaradt. Túlzás lenne azt állítani, hogy jól játszott a Videoton, de vezethetett volna, ha nem téved nagyot Takács János. A spori aztán tetézte a bajt a 32. percben, az előretörő Kovács István horrorisztikus mozdulattal állította meg Tóth Bence, nem csoda, hogy pillanatok alatt mindenki egy öt négyzetméteres területen lökdösődött, Tóth a földre esett, Viníciust pedig kiemelte a tömegből a játékvezető és felmutatta neki a piros lapot, Tóth Bence pedig futballozhatott tovább, ahelyett, hogy ő ment volna zuhanyozni...

(Fotó: Penovác Károly)

A 38. percben jött Seye fejesgólja, innentől pedig még nehezebb lett a vendégek helyzete.

Nem tudjuk, mi járt ekkor az eltiltás miatt a lelátón ülő Paulo Sousa fejében, de bizonyítottnak láthatta saját tételét, miszerint nagy a gond a játékvezetői karban...

A második félidőben tíz emberrel is irányította a meccset a Vidi, a gólínség viszont nem szakadt meg, ebben pedig nem csak Sándor Györgyék voltak a ludasak, a 67. percben a csereként beálló Paraíba lépett ki egy előreívelés után, eltolta a labdát Szűcs Lajos mellett, aki egy karaterúgással ugrott felé és letarolta a csatárt. Piros lap és tizenegyes helyett jött a pápai kirúgás...

Még így is el lehetett volna hozni az egyik pontot, de a 86. percben Gyurcsó beadását Sándor 8 méterről fölé lőtte.

A Vidi elbukta a pontokat, túl erős volt az ellenszél. Ezek után pedig azon sem szabad csodálkozni, hogy a klub részéről ezúttal senki nem nyilatkozott a televíziónak a mérkőzésről. Takács János játékvezető pedig remélhetőleg megnézi a mérkőzés felvételét és mélyen magába száll a gondolataival...

További eredmények: Kaposvár-MTK 0-0, Pécs-Paks 1-3, Győri ETO-Debrecen 2-0, Eger-Haladás 1-2, Kecskemét-Ferencváros 2-2, Honvéd-Siófok 2-0, Újpest-Diósgyőr 1-1.

Lombard Pápa-Videoton FC 1-0 (1-0)
Pápa, 1000 néző. Vezette: Takács J. (Kispál, Varga)
Pápa: Szűcs 6 - Nagy S. 6, Dlusztus 6, Rodenbücher 6, Présinger 6 - Quintero 6, Tóth B. 6, Sekour 5, Arszics 5 - Marics 6, Seye 6. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula.
Videoton: Tujvel 6 - Szolnoki 6, Kaká 6, Vinícius 6-2=4, Héctor 5 - Tóth B. 6, Renato Neto 5 - Gyurcsó 6, Sándor 6, Kovács I. 5 - Nikolics 6. Megbízott edző: Joan Carillo Milan.
Csere: Tóth B. helyett Tóth G. 5 (a szünetben), Quintero helyett Horváth L. (75.), Marics helyett Szabó O. (81.), illetve Tóth B. helyett Paraíba (60.), Renato Neto helyett Mitrovics (75.), Kovács I. helyett Walter Lee (85.).Sárga lap: Tóth B., Marics, Quintero, illetve Sándor, Tóth B., Kaká.
Kiállítva: Vinícius (33. perc).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!