Sport

2012.09.07. 18:27

Zadarban készültek a fehérvári pólós palánták

Székesfehérvár/Zadar - Augusztus 21. és 26. között mintegy harminc pólópalánta részvételével a horvátországi Zadarban edzőtáboroztak a Fehérvár Póló sportegyesület vízilabdázói.

Bobory Balázs

Székesfehérvár testvérvárosának vízilabda csapatával több éves kapcsolatban állnak a fehérvári pólósok, tavaly télen a horvát egyesület vendégeskedett Fehérváron, a fehérváriak most látogattak az Adria partjára.  Nagy szeretettel fogadták a Póló SE játékosait augusztus végén. A srácok napi egy erőnléti és egy labdás vízi edzés után esténként nem ritkán villanyfényben vívtak szoros meccseket a hazaiak utánpótlás korú csapataival  a tengerben kialakított medencében. A kiváló körülmények között lebonyolított tartalmas edzőtáborban a szakmai munkát a nyár közepén Fehérvárra szerződött Gyöngyösi János vezetőedző irányította. A kisebbek munkáját Pataki Máté és Sólyomvári Balázs edzők felügyelték. A fiúk ezzel befejezték a több mint hat hetes felkészülési időszakot és elszántan várják a bajnoki szezon indulását.

A kemény munka mellett azért jutott idő egy kis szórakozásra, kikapcsolódásra is. Szeptember elejétől a Fehérvár Póló Sportegyesület tárt karokkal vár minden, de lehetőleg már úszni tudó, 1998-ban vagy később született fiút és lányt, akik kedvet éreznek magukban a vízilabdázáshoz és szeretnének egy vidám, jó hangulatú csapat tagjává válni. Sőt, a szakosztály immár nem csak az úszni tudó gyerekeket csábítja, hanem azokat is, akik még nem ismerkedtek meg a vízzel: az úszásoktatást is magára vállalja az egyesület. Jelentkezni minden hétköznap az uszoda aulájában lehet.

A Fehérvár Póló SE közben folyamatosan szélesíti bázisát, legutóbb két más városból érkezett középiskolás gyermek kezdhette meg a tanulmányait a Tóparti Gimnáziumban, az intézmény sokat segített így, hogy a fiatalok Fehérváron folytathassák pályafutásukat.

A Fehérvár Póló SE az ősszel  lehetőleg minél több gyermeket megmozgatva  ismét megrendezi Sulipóló elnevezésű viadalát, amelyen az általános iskolák vetélkedhetnek majd  egymással, a gyerekek pedig megismerkedhetnek a pólóval.

A szezon hamarosan kezdődik, a különböző korosztályok meccseire az idén is ingyenes lesz a belépés az uszodába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!