Sport

2012.09.04. 17:06

Junior öttusa világbajnokság: 4. lett a férfi váltónk

Megkezdődött Lengyelországban a junior öttusa világbajnokság, elsőként a férfi váltót rendezték meg. A versenyen Dél-Korea győzött Franciaország és Oroszország előtt, amíg a fehérváriakból álló magyar válogatott nagy hajrával a 4. helyen végzett.

Matók János

Három fehérvári fiú: Demeter Gergely és Málits István, akik az Alba Volán SC versenyzői, valamint az Alba Öttusa SE sportolója, Stróbl Krisztián alkotta a magyar válogatott váltóját. Demeter József csapatvezető - aki az Alba Volán SC egyik edzője - elmondása szerint a fiúk jól kezdték a vívást, hiszen a 900 pont jónak mondható.

Következett az úszás, amelynek során 1240 pontot gyűjtüttek a srácok, akik valamennyien megközelítették a legjobb egyéni időeredményüket.

- Sajnos, a harmadik számban, a lovaglásnál olyan lócsoportot sorsoltunk, amellyel az elöttünk lovagló amerikaiak alaposan megkínlódtak: megállás, kitörés és sok verőhiba jellemezte őket, és velünk is ez történt, 982 ponttal végeztünk, s az addigi 4. helyről, amellyel amúgy esélyünk volt a dobogó harmadik fokára, szóval a 4. helyről visszacsúsztunk a 9. helyre. Dícséret illeti a fiúkat, hiszen a kombiban, a futásban és a lövészetben ismét nagyot alkottak, hiszen nagy küzdéssel feljöttek ismét a 4. helyre. Ám az oroszok és a franciák annyira elmentek tőlünk, hogy már nem tudtuk behozni őket, 126 ponttal maradtunk le a bronzéremtől. Ezzel az eredménnyel megismételtük az Európa-bajnokságon elért 4. helyünket, bizonyítva, hogy ott vagyunk a közvetlen élvonalban - mondta Demeter József.

Szerdán a női selejtezőre kerül sor, a magyarok részéről Szabó Noémi (Alba Öttusa SE), Slett Emes (Alba Volán SC), valamint a budapesti Földházi Zsófia és Réti Anna harcolhatja ki a döntőbe jutást.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!