Sport

2012.06.04. 18:28

Szabó Krisztián a 7. helyen végzett Nagybányán

Befejeződött az erdélyi Nagybányán rendezett nemzetközi sakkverseny, ahol a fehérvári nagymester, Szabó Krisztián végül a 7. helyen végzett.

Matók János

A 11-es kategóriájú,  2513  Élőpont átlagú nemzetközi sakkversenyen 1 győzelemmel,   8 döntetlennel és 2 vereséggel, 5 pontot szerezve végül a 7. helyen végzett a székesfehérvári nagymester, Szabó Krisztián (2540 Élő), s így 10 pontot vesztett. Szabó nem  elégedett az eredménnyel, mert több játszmát is szeretett volna  megnyerni. Például a 3. fordulóban, amikor ellenfele   nagyon szívósan védekezett,  miközben Krisztián az  időzavarban túlerőltette a játékot, s ez  egy kissé megalapozta a továbbiakat. Ennek ellenére számára nagyon jók ezek az erős körversenyek, szakmailag rengeteget fejlődik, mert maximális koncentrációt igényelnek.  Hazatérése után azonnal egy fővárosi, 7 fordulós  rapid versenyen négy nagymester és nagymester jelöltek társaságában  szerepelt, ahol holtversenyben  2. helyezett lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!