Sport

2012.03.09. 18:33

Vasárnap amatőr rali futam

Vasárnap a Simontornya-ralival elkezdődik az amatőr rali-ob. Az idei első futamon többek között Lévai Ferenc, Matók Ádám, Tobak Zoltán és Németh 16V Péter is rajthoz áll.

Matók János

A fehérvári Tobak Team Hungary és a Tamási Motorsport rendezésében kerül sor szombaton és vasárnap, az autós amatőr rali-ob idei első futamára, a Simontornya-ralira. Szombaton a technikai és az adminisztratív átvétel lesz, majd 16.15-től indul a prológ a Fried Kastélytól.
Maga a városi verseny vasárnap 8 órakor veszi a kezdetét, a résztvevők egy 5 kilométeres gyorsasági szakaszt teljesítenek, de ötször,  az utcai aszfalt pályán.  Az utolsó autó várhatóan 16 órakor ér be a célba, így nappali körülmények között fejeződik be a verseny. Amelyre  több ismert pilóta is benevezett. Így a soponyai  Lévai Ferenc,  akinek felváltva  Agnecz Zoltán és Czinkán Péter navigál majd a Ladában.  Aztán a fehérvári Tobak Zoltán, Bóka Attila  (Citroen Saxo Kit-car) duó. Tobaknak -  aki az I. osztályú Bükfürdő-ralin már elindul - az egyik gyorson a simontornyai polgármester lesz a társa. A  szintén fehérvári Matók Ádám, Szabó K. Tián (Honda Civic Type R3) duónak, bizonyos szempontból a vasárnapi utcai futam remek  alkalom lesz az Eger-ralira való felkészülésre. Természtesen elrajtol a tavalyi abszolút bajnok Izsák József és fehérvári navigátora, Simon Nikolett (Mitsubishi Lancer Evo IX) alkotta páros is, valamint a sportágban nagy népszerűségnek örvendő, a 26-szoros magyar bajnok Németh 16V Péter,  vagyis a Szelep, neki Varga István a segítője a Skoda Feliciában. Ott lesz a mezőnyben a fehérvári Szabó György, Cser Kornél (Mitsubishi Lancer EVO VI) duó, és a móri ifj.  Fogarasi Attila, Toloczkó Péter (Suzuki Swift GTI) alkotta páros is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!