Sport

2012.03.28. 19:01

Úszó ob a cívis városban, fehérváriakkal

Az év legfontosabb hazai seregszemléjére kerül sor csütörtöktől Debrecenben, hiszen a Hajdúság fővárosában rendezik az országos bajnokságot, természetesen fehérvári szereplőkkel.

Bobory Balázs

A Delfin Sportegyesület részéről most olyan versenyzők lépnek rajtkőre a cívis városban, akik abban az időben kezdték az úszást Székesfehérváron, amikor Kerékjártó, Flaskay, vagy éppen Batházy szállította az érmeket az országos bajnokságokról  és járták a világversenyeket, olimpiákat. Dániel András elnök elmondta, hogy a hat tehetséges fiatal a saját korosztályában kiemelkedő képességű, de most is döntős szereplésben reménykedhet. Igazán ütőképes csapat azonban  két év múlva alakulhat ki. Az egyesület titkon továbbra is reménykedik abban, hogy lesz olimpikonja Londonban Kiss Adél személyében, akinek ehhez olimpiai B-szintet kellene úsznia 100 méteres pillangóúszásban, továbbá az első kettő között kell végeznie az ob-n.
A másik fehérvári egyesület, a Hullám 91 egy versenyzővel képviselteti magát 50 méteres gyorsúszásban, Sárdi Ákos ifjú tanítványainak célja inkább az ifjúsági Eb-n való szereplés, ez fontosabb verseny  ebben a szezonban. 
 Az  idei bajnokság március 29-től április elsejéig tart Debrecenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!