Sport

2012.02.13. 06:33

Sakk csapatok megyei diákolimpiai döntőjét rendezték

Székesfehérvár - A fehérvári Németh László Általános Iskola adott otthont a sakk diákolimpia megyei csapatversenyének, amelynek tétje az országos döntőbe jutás volt a korcsoportokban.

Fejér Megyei Hírlap

A korábbi éveknél több, összesen 24 csapat képviseletében 80 versenyző ült asztalhoz, és tovább folytatódott a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola  előretörése, ezúttal három korcsoportban is nyerni tudtak. Az I-II. korcsoportos (alsós) fiúk versenyét az Ambrus Bence, Tar Balázs, Dudás Máté összeállítású csapatuk nyerte, a III-IV. korcsoportos (felsős) fiúk versenyében pedig Váradi Benedek, Mezei Szilárd, Madarász Ákos, Farkas László összeállításban győztek. Harmadik bajnoki címüket a III-IV. korcsoportos (felsős) lánycsapatuk szerezte (Németh Noémi, Katona Enikő, Radics Nóra). A lányok mezőnyében korábban egyeduralkodó Németh László Ált. Isk.  ezúttal az I-II. korcsoport (alsós) lányversenyét tudta  megnyerni Hortobágyi Eszter, Pethő Virág, Szabó Lili összeállítású csapattal. Az V-VI. korcsoportban, a középiskolások versenyében mind a fiúknál, mind a lányoknál címvédés történt, a fiúknál a Teleki Blanka gimnáziumnak  az országos döntőn is dobogós esélyes csapata  (Genda Károly, Albrecht Gábor, Csire Bence, Salavecz Gergely, Guber Péter) győzött, amíg a lányoknál a Belvárosi I. István Középiskola csapata (Babai Anita, Lehoczki Jennifer, Baumann Bettina) képviseli Fejért. Az egyéni megyei döntőt február 25-én, szintén Fehérváron rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!