Sport

2011.11.30. 16:37

Két érem a fedeles fogathajtó-bajnokság nyitányán

Székesfehérvár - A Kunos Lovarda is bekapcsolódott az országos téli fedeles fogathajtó-bajnokságba. Semjén Attila ezüstérmet, Penzer László bronzérmet szerzett.

V. Varga József

Az országos téli fedeles fogathajtó-bajnokság 2011-2012-es szezonja november 12-én kezdődött meg Újhartyánban. Tavaszig három-három fordulót rendeznek Debrecenben, Miskolc-Szirmabesenyőn és Székesfehérváron, még egyet Újhartyánban és egyet Kisbéren. 
A fehérvári Kunos Lovardában három versenyen gyűjthetnek pontokat az A-B kategóriás kettes, a C kategóriás egyes, kettes és négyes, illetve a póni egyes, kettes és négyes fogatokat hajtók - mondta el lapunknak Pleizer József, a Fejér Megyei Lovassport Szövetség fogathajtó szakágának vezetője. 
Az első verseny szombaton kínált látványt és izgalmakat, a második és a harmadik pedig majd 2012. január 21-én és február 18-án várja a fogathajtás szerelmeseit, az érdeklődőket. Az országos döntőt március 24-én a Pest megyei Újhartyánban rendezik, a fináléban csak az előző versenyeken kvalifikációs pontokat szerző versenyzők indulhatnak.

A Fejér megyei versenyzők eredményei, A-B kategória kettes fogat: 3. Penzer László (Seregélyesi LC), 6. Horváth Árpád (Adonyi LC). C kategória kettes fogat: 2. Semjén Attila (Kálozi LE), 5. Ferencz Róbert (Sárbogárdi LE), 6. Kovács Attila (Seregélyes), 8. Domokos Géza (Sárbogárd). Póni egyes fogat: 4. Szajkó Liliána (Iszkaszentgyörgy).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!