Sport

2011.11.17. 19:18

Aktív iskolások - negyedszer is verseny az ARAK-nál

Székesfehérvár - Negyedik alkalommal rendezte meg az ARAK Utánpótlás Atlétikai Központ az AKTIV versenysorozat városi döntőjét, nyolc általános iskola részvételével.

Matók János

A nyolc székesfehérvári általános iskola részvételével tavaly indított programban 6-12 éves gyerekek versenyeztek 8 fős csapatokban,  a Fehérvár legAKTIVabb iskolája címért.
 A 4 fiú és 4 lány alkotta csapatokba ezúttal évfolyamonként a legjobb tanulók kerülhettek be, szakítva a korábbi hagyományokkal. Az apró változtatás még jobban összerázta az amúgy is szoros mezőnyt, így a megszokottnál is szorosabb és élvezetesebb versenyt láthatott a Köfém Sportcsarnokba kilátogató,  több mint 1000 néző. Egyetlen dolog nem változott a kezdetek óta: a remek hangulat.
 A 320 kisiskolás  játékos atlétikai jellegű sor- és váltóversenyének döntőjében kiválóan felkészült csapatok mérték össze gyorsaságukat, erejüket, ügyességüket és nem utolsó sorban kitartásukat. Az öt versenyszámból (sprint- és gát-váltó, helyből távolugrás, kislabda hajítás és hosszú távfutás) álló terematlétikai versenysorozat célja az atlétika népszerűsítése volt.  A versenysorozat színvonalát jelzi, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség és a Nemzeti Sport Intézet által rendezett Téli Terematlétika Bajnokság első 8 helyezett iskolájából kettő az AKTIV versenysorozatban is évek óta eredményesen szerepel. A Tóvárosi Általános Iskola csapata eddig minden alkalommal győzni tudott, idén ősszel azonban szoros versenyben a Hétvezér Általános Iskola szerezte meg a LegAKTIVabb Iskola címet, viszont a tagozatos iskolák között a Tolnait most sem lehetett megelőzni. Harmadik helyen a Németh László Általános Iskola csapata végzett. Mögöttük a  programba az  idén bekapcsolódó Zentai úti  Általános Iskola,  aztán nagyon  szoros versenyben a Széna téri (5.  hely), a Felsővárosi (6.), az István Király (7.) és végül a Kossuth Lajos Általános Iskola csapata végzett.
 A résztvevők   joggal lehetnek büszkék az országos szinten is kimagasló teljesítményükre. Az AKTIV Program sikerének másik pillére az ARAK és számos székesfehérvári tanintézmény közötti sikeres együttműködés. Az iskolai testnevelés órákon kiemelten volt jelen az atlétikai mozgások játékos és élvezetes gyakorlása.
 Az AKTIV versenysorozat számos támogató érdeklődését felkeltette. A Nemzeti Sport Intézet és a Magyar Atlétikai Szövetség támogatása mellett főszponzorként az E.on Hungária Zrt., kiemelt támogatóként pedig Székesfehérvár  önkormányzata, valamint a Depónia Kft. segítette az ARAK-ot, amíg  a gyermekek frissítőjéről az AquaGold Kft. gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!