Sport

2011.07.15. 16:14

Litkey Farkas ismét Kékszalag-győztes

Balatonfüred - Visszafoglalta egy éve elveszített trónját a 43. Kékszalag Nagydíj tókerülő vitorlásversenyen Litkey Farkas, aki csütörtök éjszaka tizedik győzelmét aratta.

feol.hu

Érdekesen alakult a 43. alkalommal megrendezett patinás esemény. A világ legrégebbi tókerülő vitorlásversenyének idei mezőnye (mintegy 558 hajó) a csütörtöki esti rajt után gyengébb széllel szembesült, ám a nap második felében viharossá fordult az időjárás a Balatonon.

Litkey legénysége fordult elsőként (17.50) Keszthelynél, ám a szigligeti öbölben a Principessa visszaelőzött. A Lisa nem hagyta magát, nem sokkal később újra a többszörös győztes állt az élen, sőt, a hajó gyorsan növelni tudta az előnyt. A verseny ezzel nagyjából el is dőlt, s Litkey Farkas néhány perccel este fél tíz előtt tizedik Kékszalag-elsőségét ünnepelhette.

A Principessa szűk félórával később futott be a balatonfüredi kikötőbe, a harmadik helyezett pedig a Szponzi lett.

Abszolút eredmény, élmezőny: 1. Lisa (kormányos: Litkey Farkas), 2. Principessa (Rauschenberger Miklós), 3. Szponzi (Király Zsolt), 4. Avatar (Soponyai Géza), 5. Capella (Pomucz Tamás), 6. Sirocco (Cittel Lajos), 7. Nemere II (Czégai Péter), 8. Orpheus (Herkó Dezső), 9. Obsession (Czap Zoltán), 10. Anna (Fehéri Gábor).

A vitorlásversenyről és a viharba került hajók mentéséről ide kattintva olvashat, a Napló honlapján!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!