Sport

2011.07.22. 02:28

Kapitánykérdés a jéghokisoknál

Székesfehérvár - Falja a Magyar Jégkorong Szövetség az Alba Volán edzőit a szövetségi kapitányi poszton. Koptatta a nemzeti együttes padját Jan Jasko, Pat Cortina és Ted Sator is.

Tóth Bence

- Megtisztelő, hogy Ted Sator engem ajánlott a rangos pozícióba, Magyarország válogatottjának élére. A szövetség még nem dolgozta ki a részleteket, így akadnak kérdőjelek. Bízom benne, hogy sikerül megállapodnunk, és hamarosan jön a hivatalos megállapodás. Nyilván vannak terveim és ötleteim a válogatottal kapcsolatban, ám ezeket előbb a szövetséggel egyeztetem - nyilatkozta lapunknak a jelölésről Kevin Primeau, akit szabadsága miatt most sikerült utolérnünk.

A főállásban a Sapa Fehérvár AV19 vezetőedzői posztját betöltő Primeau gondolatban már szeptemberre hangol:

- Azt hiszem, a következő szezonra egy nagyon ütőképes együttes formálódik Fehérváron. Jó páran már aláírtak, ha véglegesen összeállnak a sorok, akkor legalább olyan erős, ha nem erősebb csapat vág neki a pontvadászatnak, mint tavaly. Fontos, hogy az új játékosok mielőbb beilleszkedjenek a csapatba, és akkor kiderülhet, hogy valójában milyen játékerőt képvisel az együttesünk. Az új formátumú bajnokság mindenképpen érdekes és egyben nehéz is lesz, egy eredményes kezdet sokat jelenthet céljaink eléréséhez - mondta az U18-as válogatott mentor edzője.

Megkerestük Ocskay Gábor szakosztály-igazgatót, aki elvben már áldását adta, a szövetséggel is egyeztetett. Mint mondta, augusztus első hetében fognak leülni megbeszélni Primeau-vel, hogy a válogatott ügyei miatti hiányzását hogyan tudják megoldani.

Felkészülési menetrend:

Augusztus 12., 19 óra Sapa Fehérvár AV19- Sapa Fehérvár AV19 farm

Augusztus 16., 19 óra: Sapa Fehérvár AV19- SHK Piestany

Augusztus 19., 20 óra: Sapa Fehérvár AV19- Kapfenberg Bulls (osztrák 2. oszt.)

Augusztus 23., 17 óra: HK Nitra-Sapa Fehérvár AV19

Augusztus 25., 19.15 óra: Jesenice-Sapa Fehérvár AV1

Augusztus 30., 19 óra: Sapa Fehérvár AV19- Jesenice

Szeptember 1., 18 óra: Znojmo-Sapa Fehérvár AV19

A tornáig az összes hazai edzőmeccs ingyenesen tekinthető meg.

Szeptember 3-4., Ifjabb Ocskay Gábor-emléktorna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!