Sport

2011.02.18. 03:28

Damian démonivá lehet játékával a bajnoki szezon végére

Székesfehérvár - Damian Hollis, az amerikai egyetemen végzett, Európában újonc kosárlabdázó az Albacomp együttesének egyik erőssége lett. Őt ismerhetik meg jobban.

Silye Sándor

- Nagyon jól érzem magam Székesfehérváron. Sok ember jön ki a mérkőzéseinkre, buzdítanak bennünket kellően, tehát a pályán, a meccseken is jó a hangulatom. A csapat is jó, egy mindenkiért játszik, kisegítjük egymást, ha valakinek nem megy a védekezés, jön valaki és segít, ha a másiknak nem megy a pontdobás, mindig van, aki a társaság élére áll. Ez a 12 ember kerek, egész csapatot képvisel - mondta a játékos.

- Nem volt rossz kezdetben a kispadról beszállni?

- Egyáltalán nem, mert mit sem számít, a kezdő csapatban játszik az ember, vagy csereként tud segíteni. Az a lényeg, hogy mindig az játsszon, aki jobb formában van!

- Miben látja az Albacomp erejét?

- Abban, hogy a mienk nem ötszemélyes csapat, nem csupán a kezdőként pályára lépők képesek a pontok szerzésére. Aki éppen a pályán van, bármikor képes 10-20 pontot hozzátenni a sikerhez, mindenki kiveszi a részét a munkából, a játékból.

- Mielőtt idejött, máshol is megfordult. Ott erőcsatárként használták volna, ezért szívesen jött ide. De itt is ezt várják néha...

- Ott az volt a gond, hogy csak védekezésre akartak használni, márpedig a négyes poszt nem csupán védekezésből áll. Itt kibontakozhatom, és sokkal jobb érzés, hogy védekezésben és támadásban egyaránt számítanak rám.

- Van egy világbajnoki ezüstérme. Mit szólna egy magyar ezüsthöz...?

- A vb-ezüstöt még az egyetemi éveimben, a korosztályos világbajnokságon szereztem. Nagy élmény volt hazám válogatottja tagjaként a dobogóra állni. De hogy is mondjam, mit gondolok a jelenről? Bátran kijelenthetem, csalódás lenne az ezüstérem. Az újabb ezüst...

Braniszlav Dzunics szakvezető szerint: Damiannek ez az első éve Európában. Tapasztalatlan, de rengeteg energiát tudott már eddig is adni a csapatnak. Kezdetben kínlódott a két poszt közöt, de a képességei megvannak a mindkét helyen történő játékhoz. Már stabil teljesítményre képes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!