Sport

2011.01.07. 03:29

Megtalálni a megoldást

Székesfehérvár - A Salzburg otthonában próbálja megszakítani az öt mérkőzés óta tartó negatív sorozatát ma este 19.15 órától a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata.

Tóth Bence

- Csapatsportágról lévén szó, a megoldás kereshető a szociometriában is. A szociometria azt mutatja meg, hogy minden csapatnak van egy vezérbikája , akire épül az együttes, és nagy kérdés, hogy a vezetőjátékos mennyire van jó passzban? Ki kell deríteni, hogy töretlenül vezetője-e még a csapatnak, amelyre szociometriai vizsgálat deríthet fényt. Érdemes feltérképezni a csapat rejtett kapcsolati rendszerét is, magyarán, hogy ki kivel ápol jó kapcsolatokat, vannak-e kívülállók, klikkesedések a csapatban, és persze további vezéregyéniségek. Utóbbit mindenképpen fontos felderíteni, hiszen elképzelhető, hogy az bomlasztja a közösséget, ha már kettő vagy több vezéregyéniség van az együttesben. Ebben az esetben már nem tud harmonikusan dolgozni a csapat, ez tehát a teljesítmény rovására mehet - világított rá a pszichológus szakember az egyik lehetséges okra és megoldásra.

Múlt vasárnap, a Ljubljana elleni vesztes találkozón egyszerre veszítette el az együttes két vezéregyéniségét: Palkovics Krisztiánt és Sofron Istvánt, igaz utóbbit csak 40 perc erejéig. Ebből is látható, hogy ilyen szituációban érdemes mielőbb megtalálni az új vezéregyéniséget, akit a társak elfogadnak. Az említett vezér szerepének meglelése már ma este kiderülhet, miután a tabellán 2. Salzburg otthonában lépnek jégre Mihályék. Októberben sikerült megizzasztani Mozart szülővárosának csapatát, akkor 3-2-re büntetőkkel maradt csak alul a Sapa. Az osztrák találkozóval szinte egy időben, 19 órától az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban a Magyar Kupa-selejtező keretében a farmcsapat az Újpestet fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!