Sport

2010.08.26. 02:29

Átadták az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong-akadémia kollégiumát, létesítményeit

Székesfehérvár - Szerdán az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong-akadémia invitálta meg a média munkatársait. Két helyszínt mutattak be, azokat, ahol a napokban elkezdődik a jövő...

Silye Sándor

- Nagyon jó érzés, hogy ilyen szép helyre kerülhetnek a jégkorongozók. Nagyszerű érzés azt tudni, sokan sokat tettek ennek a megvalósításáért - mondta az egyik szalaghúzó ifjú, az akadémia tagja, Horváth Márton védőjátékos.

 

Mielőtt tovább menne a csapat a kollégiumtól nem túl messze található jégcsarnokba, id. Ocskay Gábor párás szemmel mondja: igen, itt van, itt lesz velük a fia szelleme... A meghatottság pillanatai után már a jelen és a jövő került szóba.

- Sokan hitetlenkedtek azt tekintve, hogy ilyen rövid idő alatt megvalósulhatnak a terveink. Maximum 25-30 gyerekre terveztük a kollégiumot, velük és a 200 fehérvári jégkorongpalántával olyan szakmai munka veheti kezdetét, amely révén folyamatosan nevelhetünk kiváló játékosokat a csapatunk és a magyar jégkorong számára. A kollégiumban külön szárny van a jégkorongozók részére, de részt vesznek a kollégium életében a 11 és 16 év közötti fiaink . Lesznek felügyelő tanárok, korrepetitorok, akik segítenek abban, hogy az amúgy jól tanuló gyerekek még jobbak legyenek. Angol nyelvet is tanulhatnak majd az érdeklődők, akik a Vasvári Pál iskolában és a Kodály Zoltán Általános Iskolában pallérozódhatnak. Köszönet a város önkormányzatának a segítségért, nélkülük nem valósulhatott volna meg a 20-23 milliós beruházás, felújítás. Eme összegnek a felét adta a város. A jövőt megalapoztuk, jöhet a csillagos ég! Ötéves szakmai tervünk mellett célunk az, hogy olyan embereket neveljünk, akik erős és stabil tagjai lesznek az országunknak. Még edzőpályára lesz szükségünk, ezt jövőre szeretnénk megvalósítani - mondta a szakmai igazgató.

- Igen, irány a csillagos ég! Mindenre figyelek, szigorúan reagálok ama jelenségekre, amelyek e cél útjába állhatnak. Ezzel együtt is a gyerekek apja szeretnék lenni - tette hozzá Kercsó Árpád.

A jégcsarnokban megmutatták az akadémiai ifjak öltözőjét, a gazdagon felszerelt kondicionáló termet, amelyet 12 csapat és az EBEL-gárda használhat. Fekti István, az akadémia menedzsere és edzője bemutatta a szakmai stáb szentélyét mindazokkal az eszközökkel, amellyel célba érhetnek, az 5 év múlva a korosztályos A-csoportos vb-re.

Látva a lehetőségeket, a jövő itt tényleg elkezdődhet!

A jövőbe látó Fejér, a sport megyéje

Fejér megye sportélete példaértékű. Nemcsak a bajnokokat, a legmagasabb osztályban résztvevők számát, hanem az utánpótlás nevelésének a lehetőségét tekintve. Hiszen Fejérben már három a különböző sportági akadémiák száma. Először volt Agárdon a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia, folytatta a sort a Felcsúton megvalósított, szintén pédaértékű Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia. És most itt van az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong-akadémia. Íme, a jövőbelátó Fejér!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!