Sport

2010.07.22. 05:29

Továbbjutunk! A Vidi a csütörtöki maribori visszavágón bizonyíthat

Székesfehérvár - A labdarúgó Európa Liga 2. selejtező körének a visszavágóján a Videoton FC csütörtökön 20.30-kor lép pályára az NK Maribor otthonában. A hazai 1-1 után a továbbjutás a tét.

Matók János

- Mire számít az otthon játszó Maribortól?

- Van, aki azt mondta, hogy a Maribor a szlovén Ferencváros. Így arra a hangulatra készülünk, de nem hiszem, hogy a játékban sok meglepetést okozna csapatjátékban, taktikában, hiszen a személyi összetételét is jól ismerjük. Itt kezdődik a csapatom csiszolódása a nemzetközi színtéren, mert aki hét-nyolcezer néző előtt összecsinálja magát, az alkalmatlan a feladatra, a komoly teljesítményre. Ez egy jó teszt lesz.

- Továbbjut a Vidi?

- Képesnek tartom erre a csapatot, de a hiányosságaink akkor is megmaradnak.

- Várható összeállítás?

- Ezt majd csak a mérkőzés előtti órákban jelölöm ki. Hiszen Nagy Dani kiesett a csapatból, s ez megváltoztatta az eredeti elképzeléseimet.

- Mi lesz a taktika: biztonságos védekezés, támadó futball vagy kontra?

- Az ostoba dolog lenne egy szakembertől, ha a Maribor ellen a saját otthonában, a hurrá, úgyis megverjük taktikával küldene ki egy csapatot. Nagyon okos, biztonságos támadójáték lehet eredményes, és ebben persze az egyének nagyon jó teljesítménye is elengedhetetlen. És az is, hogy mentálisan mindenki a csúcson legyen, oroszlánként harcoljon a pályán - fejezte be mondandóját a mester.

A Vidi fiatal játékosa, a nyáron igazolt Gosztonyi András határozottan kijelentette: továbbjut a csapat!

- A győri döntetlen benne volt a levegőben, akkor a második félidőben már kifejezetten jól játszottunk. Igaz, masszív, jól összeszokott csapat a Maribor, de bátran kimondom, hogy mi megyünk tovább. Azt sem bánom, ha még nem jön össze az első gólom, de helyettem más betalál a Maribor kapujába - mondta még tegnap Gosztonyi, mielőtt felszállt az autóbuszra.

Nem skót, lengyel játékvezető dirigál

Eredetileg skót játékvezetői négyes volt kijelölve a mai visszavágóra, ám az UEFA illetékesei ezt megváltoztatták, miután kiderült, hogy a mérkőzés továbbjutója a 3. körben a skót Hibernian ellen lép pályára július 29-én. Így lengyel sporttársak működnek közre Mariborban: a meccset a 43 éves belgyógyász-kardiológus Tomasz Mikulski vezeti. A doki 1993 óta dirigál a lengyel élvonalban, és 1995 óta FIFA-kerettag. Civil foglalkozása okán remélhetjük, hogy nem hozza a szívbajt ránk...  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!